İstanbul Havalimanı günde bin 511 uçuşla Avrupa lideri oldu

Günde ortalama bin 511 uçuşun yapıldığı İstanbul Havalimanı Avrupa’nın zirvesinde yer aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın Avrupa'nın en yoğun havalimanı olduğunu duyurdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023 Güncelleme 31 Ağustos 2023, 09:56
İstanbul Havalimanı günde bin 511 uçuşla Avrupa lideri oldu

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın, 21-27 Ağustos haftasında, günlük ortalama bin 511 uçuşla Avrupa'nın lideri olduğunu kaydetti.

Sosyal medya hesabından, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) verilerine ilişkin paylaşımda bulunan Uraloğlu, "İstanbul Havalimanı, en yoğun ilk 20 havalimanı arasında pandemi öncesine göre yüzde 118'lik büyüme sağladı" ifadesini kullandı.



ANTALYA YENİLENİYOR
Yıl başından bu yana 25 milyon yolcuya hizmet verilen, 147 binden fazla uçuşun gerçekleştiği Antalya Havalimanı'nda yeni yatırımlarla kapasite artırılıyor. Geçen yıllara göre hizmet verilen yolcu ve uçak sayısında önemli artış yaşanırken, DHMİ Antalya Havalimanı Başmüdürü Durdali Şavkar, şu bilgiyi verdi:


"Antalya Havalimanı, Avrupa'da yolcu ve uçak trafiğinde ilk 10 arasında. Şu anda kapasitemiz 35 milyon yolcu, yeni yatırımlar sonrasında 80 milyona çıkacak."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN