Son dakika: Hibe desteği ne kadar, kaç TL oldu? 2023 yılında Uzman Eller Projesi hibe desteği arttı mı?

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Uzman Eller Projesi ile verilen hibe desteği hakkında flaş bir müjde duyurdu. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 09 Ocak 2023, 11:06 Güncelleme 09 Ocak 2023, 11:08
Son dakika: Hibe desteği ne kadar, kaç TL oldu? 2023 yılında Uzman Eller Projesi hibe desteği arttı mı?

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 'İlk defa paylaşıyorum' diyerek duyurdu. Uzman Eller Projesi ile verilen hibe desteğinden yararlananlara güzel haber geldi.

HİBE DESTEĞİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Son dakika... Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, genç çiftçilere yönelik Uzman Eller Projesi ile verilen hibe desteğini 100 bin TL'den 250 bin TL'ye çıkaracaklarını açıkladı.

''İLK DEFA SİZLERLE PAYLAŞIYORUM''

Kirişci yaptığı konuşmada "Kent Tarımı ile ilgili çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Burada ilk etapta 3 yıllık bir eylem planı hazırlıyoruz. Kent Tarımı ile ilgili kısa ve uzun vadeli faaliyetlerimizi, projeleri, desteklerimizi içeren eylem planımızı yakın zamanda sizlerle paylaşacağız.

Burada ilk defa sizlerle paylaşıyorum: Sayın Cumhurbaşkanımız da uygun bulursa genç çiftçilerimize yönelik Uzman Eller Projesi ile verdiğimiz hibe desteğimizi 100 bin TL'den 250 bin TL'ye çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

UZMAN ELLER PROJESİ NEDİR?

Projeyle tarımsal faaliyetlerin eğitimli, genç, uzman kişiler tarafından yapılması teşvik ediliyor. Eğitimli iş gücü ile tarımsal üretimin miktarı, kalitesi ve verimliliğinin artırılması hedeflenirken kırsal alandaki işletmelere de eğitim almış, uzman çiftçilerin örnek olması ve önderlik yapması amaçlanıyor.