Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Meclis'e Togg ile geldi: Vekillerimiz gelip görebilecek

Dün bir ilk yaşandı. Meclis, Türkiye’nin ilk elektrikli otomobiline ev sahipliği yaptı. Direksiyonuna geçtiği Togg ile TBMM’ye gelen Bakan Varank, Türkiye’nin 61 yıllık hayalinin gerçekleştiğini belirterek, ekledi: Plan ve Bütçe Komisyonu'nda laf attılar, 'Madem Togg var, niye onunla gelmedin' diye. Ben de muhalefeti dinledim. Vekillerimiz gelip görebilecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2022 Güncelleme 12 Aralık 2022, 06:58
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Meclis’e Togg ile geldi: Vekillerimiz gelip görebilecek

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili ve akıllı cihazı Meclis'te boy gösterdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün Togg'un direksiyonuna geçti, Meclis'e geldi, "Togg ile Türkiye'nin 61 yıllık hayali gerçeğe dönüştü" ifadesini kullandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yerli ve milli teknoloji hamlesi meyvelerini birer birer veriyor. İHA, SİHA teknolojisi, yerli helikopter, milli takip uçak, yerli tank, milli savaş gemisi ve denizaltı derken; Türkiye 1961'lerde başlattığı ancak gerisini getiremediği yerli otomobil üretiminde de bir ilke imza attı. Başkan Erdoğan, 29 Ekim'de banttan inen Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün açılışında, "Togg, Türkiye'nin, 85 milyonun ortak gururudur. Togg prestijli bir Türk markası olarak dünyanın birçok ülkesinde yolları süsleyecektir" demişti. Mustafa Varank, dün, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığın bütçe görüşmelerine, yerli otomobil Togg ile geldi. Bakan Varank'a, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay eşlik etti. Varank, muhalefet partilerinin kendisine "Niye Togg ile gelmediniz" dediğini hatırlatarak, "Ben de onların tavsiyelerine uydum, Togg'u buraya getirdim. Milletvekillerimiz gelip görebilecek. Bu bir vizyon projesi" diye konuştu.



'MİLLİ PROJEYİ HAZMEDEMEDİLER'
Varank, "Türkiye'nin 61 yıllık heyecanı, hayali gerçeğe dönüşmüş. 61 yıl önce Devrim otomobilinin hikayesi, Meclis'in önünde son bulmuştu. Birileri öyle milli projeyi hazmedememişti. Biz de bugün Togg'u Meclis'e getirdik. Bu gururu vatandaşlarımız görsün istedik" ifadelerini kullandı. Togg'un satışına ilişkin de Varank, "29 Ekim'de seri üretim bandından araçlar inmeye başladı. Şubat ayında nasıl bir satış stratejisi uygulayacağını şirket ilan edecek. Mart ayında araçlar satışa başlayacak" açıklamasını yaptı.

'ÖNÜNÜ KESEMEYECEKLER'
AK Parti Grup Başkanı Yılmaz, "Gurur duyduk" dedi. MHP Grup Başkanvekili Akçay da tarihi bir anı yaşadıklarını dile getirdi. Akçay, sorular üzerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de Togg almak için heyecanla beklediğini dile getirdi. Otomobili incelemek için gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da "Devrim arabasının önünü kesenler, onların torunları, Togg'un önünü kesemeyecek" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN