İngiliz Rolls-Royce’un yeni CEO’su Tufan Erginbilgiç oldu!

İngiliz Rolls-Royce’un yeni CEO’su Tufan Erginbilgiç oldu. Karar şirketin hisselerini yükseltirken, Erginbilgiç 1 Ocak’ta yeni görevine başlayacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2022 Güncelleme 27 Temmuz 2022, 06:59
İngiliz Rolls-Royce’un yeni CEO’su Tufan Erginbilgiç oldu!

İÇİNDEKİLER

İngiliz Rolls-Royce, Tufan Erginbilgiç'in Rolls-Royce Holdings Plc'nin CEO'su olarak atandığını duyurdu. Erginbilgiç, görevi mevcut CEO Warren East'ten 1 Ocak 2023 itibarıyla devralacak. Rolls- Royce Yönetim Kurulu Başkanı Anita Frew, "Erginbilgiç çok uluslu kuruluşlarda yüksek performanslı bir kültür yönetme ve yatırımcılara sonuçlar sunma becerisiyle, önemli başarılar elde eden ekipleri yönetmiş bir lider. Kapsamlı bir stratejik ve operasyonel deneyime sahip olan Erginbilginç, havacılık uzay da dahil olmak üzere güvenlik açısından kritik sektörlerin yanı sıra, düşük karbon teknolojilere geçişin sunduğu zorluklar ve ticari fırsatlar konusunda oldukça deneyimli" dedi. Tufan Erginbilgiç ise konuyla ilgili şunları söyledi: "Mühendislik alanındaki mükemmelliği ve yenilikçi teknolojileri ile şirketin uzun yıllar boyunca oluşturduğu pazar konumlarının tam potansiyelini sunmaya, büyüme yolunda adım atmaya kararlıyım." Atama sonrası Rolls-Royce'un Londra Borsası'ndaki hisseleri yüzde 1.4 yükseldi.



20 YIL BP'DE ÇALIŞTI
Tufan Erginbilgiç, 1982'de İTÜ İşletme Mühendisliği'nden mezun oldu. 1986'da Boğaziçi Üniversitesi'nde MBA programını ve 1989'da Ohio State Üniversitesi'nde Ekonomi üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1990- 1997 yılları arasında Mobil Oil'da çalıştıktan sonra, 20 yılı aşkın bir süre BP'de çalıştı. Bunun son 5 yılı üst düzey yönetici olarak görev aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN