Hangi bankada kredi kartı borçları hangi şartlarda yapılandırılıyor?

Kredi borcunu taksitlendirme işleminin yapılışı, ilgili bankaya başvurma şeklinde olmaktadır. Borcun mevcut olduğu bankanın dönemsel kampanyaları takip edilerek ya da direkt olarak banka ile görüşülerek kredi kartı borcu yapılandırma işlemi gerçekleştirilebilir. Bankalar, kendi kredi kartlarının borç yapılandırması konusunda, birbirinden farklı uygulamalara gidebilmektedir.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2020, 09:22 Güncelleme 09 Eylül 2020, 15:10
Hangi bankada kredi kartı borçları hangi şartlarda yapılandırılıyor?

İÇİNDEKİLER

Bankaların korona virüsü nedeniyle destekleri devam ediyor. İş bankası, Akbank, Finansbank ve Halkbank'a ait kredi kartlarını kullanan müşteriler, kısa mesaj göndererek kredi kartı borçlarını erteleyebilirler. Kredi kartı yapılandırma işlemi, borcun ödenememesi durumunda, bankanın müşterisine sağladığı bir kolaylıktır. Bu kapsamda banka, müşterisinden ödeme gününde ödeme yapılacağı taahhüdünü alarak, kredi kartı borcunu taksitlendirir.

KREDİ KARTI BORCU TAKSİTLENDİRME NASIL YAPILIR?

Kredi borcunu taksitlendirme işleminin yapılışı, ilgili bankaya başvurma şeklinde olmaktadır. Borcun mevcut olduğu bankanın dönemsel kampanyaları takip edilerek ya da direkt olarak banka ile görüşülerek kredi kartı borcu yapılandırma işlemi gerçekleştirilebilir. Bankalar, kendi kredi kartlarının borç yapılandırması konusunda, birbirinden farklı uygulamalara gidebilmektedir. Bu uygulamalar, teminat isteme, taksitlendirme, faiz oranlarını değiştirme şeklinde olabilmektedir. Ancak bankaların ortak özelliği,gelir durumunu temel ölçüt kabul etmeleridir. Bankalar, kredi kartı yapılandırma işleminde, gelir durumuna göre vadeyi ve faiz oranını değiştirebilmektedir. Kredi kartı borç yapılandırması 12, 24 ve 36 aylık vade seçenekleri ile yapılabilmektedir.

İŞ BANKASI KREDİ KARTI BORCU YAPILANDIRMA KAMPANYASI

Kredi kartı hesap özetlerinizi de, İşCep, Maximum Mobil, Maximum İşyerim ve İnternet Şubesi'nden akdi faiz oranı üzerinden 3 aya kadar erteleyebilirsiniz. Erteleme işlemlerinizi, Türk Lirası Hesap Özetleriniz için hesap kesim tarihiniz ile son ödeme tarihiniz arasında gerçekleştirebilirsiniz. Kredi Kartı hesap özeti borcunuzun tamamını erteleme imkanınız bulunmaktadır. Ancak ödenmesi gereken asgari tutarının altında erteleme yaptığınız takdirde, son ödeme tarihinde kalan asgari tutarı ödememeniz halinde kartınızın gecikmeye düşeceğini hatırlatırız.

AKBANK KREDİ KARTI BORCU YAPILANDIRMA KAMPANYASI

Erteleme İste özelliği ile Axessliler ihtiyaçlarını ertelemiyor. Alışverişlerinizi ister peşin, ister taksitli yapın ödemesini Erteleme İste ile dilediğiniz zaman yapabilirsiniz. 50 TL ve üzeri her alışverişinizi 3 aya kadar erteleyebileceğiniz Erteleme İste özelliği için hiçbir ücret ödemezsiniz.

Erteleme İste'yi kullanmak için;

Axess Mobil(Bu sayfa yeni pencerede açılacaktır)'den,

Akbank İnternet'ten ya da,

Akbank Mobil'den veya

Akbank Telefon Şubesi'nden talepte bulunabilirsiniz.

Talebinizden sonra Akbank sistemine kayıtlı cep telefonunuza gönderilecek SMS'de yer alan kodu 5990'a göndererek 50 TL ve üzeri alışverişlerinizin ödemesini 3 aya kadar erteleyebilirsiniz.

Akbank Mobil ve İnternet'e ister müşteri numaranızla, isterseniz Akbank kredi kartı bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz. Şifreniz yoksa veya şifrenizi hatırlamıyorsanız Şifre Al'a tıklayarak şifrenizi hemen alabilirsiniz.