2020 yılı tediye ödeme tarihleri... 4/D'li taşeron işçilerin maaşına ek ikramiye ödemelerine zam var mı?

4/D'li taşeron işçilerin maaş haricinde ek ikramiye ödemelerine zam gelecek mi? 4/D statüsünde çalışan taşeron işçilerin en önemli talepleri 2020 yılında maaşlarına bekledikleri oranlarda zam alabilmek. 4/D'li taşeron işçilerin maaş haricinde ek ikramiye ödemelerine ilişkin detaylar takvim.com.tr'de. Taşeron işçiler maaşlarının dışında ayrıca bazı ek ödemeler alıyorlar. Dini bayramlarda ödenen ikramiyeler, Eylül ayında yapılan eğitim yardımı ödemesi gibi ödemelerin çok düşük rakamlarda olduğunu ifade eden taşeron işçiler bu konuda zam beklediklerini dile getiriyorlar.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2020, 09:25 Güncelleme 14 Şubat 2020, 09:25
2020 yılı tediye ödeme tarihleri... 4/D’li taşeron işçilerin maaşına ek ikramiye ödemelerine zam var mı?

İÇİNDEKİLER

4/D'li taşeron işçiler hakkında gelişmeler yakından takip ediliyor. Binlerce 4/D'li taşeron işçi maaş haricinde ek ikramiye ödemelerine zam gelecek mi? Sorusunu internette araştırmaya başladı bile. Çalışma Bakanlığı ile işçiler arasında yapılacak görüşmeler öncesinde rakamlar konuşulmaya devam ediyor. Bu bağlamda 2020 yılı enflasyon hedefi de dikkate alındığında yüzde 15 gibi rakam belirtiliyor. 4/D'li taşeron işçilerin maaş haricinde ek ikramiye ödemelerine ilişkin detayları yakından takip ediyoruz. Ayrıca 2020 yılı tediye ödeme miktarı ve zamanı belli oldu. Detaylar takvim.com.tr'de.

TAŞERON İŞÇİ İKRAMİYE BAYRAM ÖDEMELERİ NE KADAR?

İşçilere her yıl dini bayramlarda ödenmesi planlanan bayram yardımı bu yıl ağustos ayına rast gelen Kurban Bayramı öncesinde de ödenecek. Her ne kadar işçilere ödenecek olan tutar yüzleri güldürmese de bu yıl bayramdan önce yardımlar hesapta olacak. İşçilere kanun gereği bayram yardımı olarak 75 TL ödenmesi kararlaştırılmış olup bu yıl Kurban Bayramı öncesinde de vergiler düşürüldükten sonra işçilerin cebine 53 TL kadar bir tutar girmiş olacak.

Bayram Yardımı Ne Zaman Ödenecek?

Bayram yardımı kapsamında işçilere ödenecek olan tutar 75 ₺ olup oldukça az olan bu tatarın hepsi işçinin cebine girmeyecek. Bu kapsamda tutardan damga vergisi ve gelir vergisi çıkarıldığında kalan tutar 53 ile 54 ₺ civarındabir tutar olarak kalmaktadır.

Bu kapsamda kamuda çalışmakta olan tüm belediye şirketleri çalışanları ve 4/D'li işçilere bu tutarın ödenmesi kararlaştırılmakla birlikte ödemeler işçilerin hesaplarına yatırılacak. Özellikle belediye çalışanlarına da bu bayramda ödenecek olan bu tutar birçok işçiyi sevindirse de işçilerin cebine yansıyan miktar başka olacak.

Son dakika kadroya geçen taşeron işçi haberleri. Kadroya geçen taşeron işçileri ile kamu işçilerinin bayram öncesi ikramiye bekleyişleri başladı. Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışmakta olan, belediye şirketleri bünyesine çalışan ve 4/D'li işçilere, Kurban Bayramı öncesi bayram ikramiyesi olarak bilinen bayram yardımı yapılacak. Yüksek Hakem Kurulu kararına göre; işçilere Kurban Bayram'ından bir hafta önce 75 lira bayram harçlığı verilecek. Vergi kesintisi ile işçilerin hesaplarına 53-56 lira yatacak.

TEDİYE ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU

Kamu işçilerine yapılacak olan ilave tediye ödeme tarihleri belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, birinci tediyenin 13 günlük ilk taksiti 31 Ocak'ta ödenecek. İkinci taksit ise 22 Mayıs'ta hesaplara yatırılacak.

Yeraltı maden işçilerine bu ayrıca yapılacak ilave tediyenin tamamı ise 23 Aralık'ta ödenecek.

KİM, NE KADAR ALACAK?

Brüt ücret İlave tediye

2.943 TL 913 TL

3.000 TL 929 TL

3.500 TL 1.084 TL

4.000 TL 1.239 TL

4.500 TL 1.394 TL

5.000 TL 1.548 TL