Foto-şipşak 20 milyon $

Uğur Akkuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafı Kuveyt Meclis Başkanı’na gösterip, yatırıma ikna etti. Akkuş’un fotoğraf ile Kuveytliler’den 20 milyon dolar aldığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2018 Güncelleme 18 Ocak 2018, 00:00
Foto-şipşak 20 milyon $

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la çekilen fotoğrafları göstererek iş takibi yapmak isteyenlere bir yenisi daha eklendi. İşadamı Uğur Akkuş'un da bu yöntemle Kuveytliler'den 20 milyon dolar aldığı iddia edildi. Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör'ün konuyu köşesine taşımasıyla skandal gün yüzüne çıktı. Son dönemde manken Ebru Şallı'yla yaşadığı yasak aşkla gündeme gelen işadamı Akkuş ile ilgili Güngör'ün köşe yazısında şu ifadelere yer verildi: "Akkuş, Kuveyt Emiri Şeyh el Ailesi'nden Meclis Başkanı'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'la fotoğraflarını gösterip, ortak yatırım için masaya oturmaya ikna etmiş. Fakat olan Kuveytliler'in 20 milyon dolarına olmuş." Yazıda, durumdan haberdar olan Erdoğan'ın olaya el koyduğu da belirtilirken, "Hemen bu istismarın önüne geçilmesi ve Kuveytli yatırımcının mağduriyetinin giderilmesi için girişimler başlatılmış" denildi.


Son dönemde manken Ebru Şallı ile yaşadığı aşkla gündeme gelen işadamı Uğur Akkuş, Şems Türk Kuveyt-Türkiye Yatırım Danışmanlığı Şirketi Grup Başkanı.

Sabah Yazarı Dilek Güngör'ün "Emiri kandıran çantacı kim?" başlığıyla dün yayımlanan yazısında şu ifadeler de yer aldı: "Son dönemde yeni yeni işadamları türedi. Bakıyorsunuz, adamın hiçbir üretimi, yatırımı yok. Elinde bir tek -o da hasbelkader- otel lobisinde Cumhurbaşkanı ya da Başbakan ya da bir bakanla çektirdiği fotoğraf var. Fotoyu alıp kartvizit gibi dolaştırıyorlar. Yabancı yatırımcı avlıyorlar."