Bakan Albayrak güzel haberi verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlık alanında yerlileşmenin önünü açacak nükleer teknolojiyle ilgili iki önemli projeyi hayata geçirdi Bakan Albayrak konuyla ilgili, "Nükleer teknolojileri yerlileştirerek sadece enerji değil, tıptan sanayiye, tarıma kadar her alanda ürün geliştirme kapasitesine ulaşacağız." dedi.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 23 Ağustos 2017, 17:17
Bakan Albayrak güzel haberi verdi

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlık alanında yerlileşmenin önünü açacak nükleer teknolojiyle ilgili iki önemli projeyi hayata geçirdi. İki bakanlık arasında imzalanan protokol ile erişimi zor olan nükleer ilaçların artık Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından üretilmesine imkan sağlanırken, ayrıca radyoloji, radyoterapi ve nükleer tıp cihazları ile sanayide kullanılan nükleer ölçüm cihazlarının kalibrasyonunun yapılacağı SANAEM İkincil Standart Dozimetri Laboratuvarı hizmete açıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak konuyla İlgili Twitterdan mesajlarını paylaştı. Albayrak, "Artık kanser ve lösemi teşhisi, beyin damarları inceleme, organ uyumu tespiti için kullanılan radyoaktif ilaçlar Türkiye'de üretilecek." dedi.

İşte Bakan Albayrak'ın mesajları: