Otellerde yer yok

Turizmciler, bayramda 1.2 milyon kişinin otellerde kalacağını belirterek, ‘Doluluk yüzde 100’ü bulacak. Rezervasyon yaptırmadan gitmeyin, sokakta kalabilirsiniz’ uyarısı yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2017 Güncelleme 18 Ağustos 2017, 00:00
Otellerde yer yok

İÇİNDEKİLER

Tatil planı yapanlara turizmcilerden uyarı geldi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bayramın en yüksek sezonun hemen bitimine denk geldiğini, geçmiş yıllara göre talebin çok daha yoğunlaştığı bir dönemle örtüşeceğini belirterek, "Vatandaşların hızlı hareket etmesi gerekiyor. Çünkü tesislere çok yoğun bir talep var ve doluluk hızla yükseliyor. Kısa sürede yüzde 100'leri bulması muhtemel. Çok hızlı şekilde hareket edip, bir an önce rezervasyonlarını yaptırmalılar. Vatandaşlar, rezervasyonlarını yaptırmadan tatil bölgelerine gitmesinler. İnanılmaz derecede yüksek doluluklar bekliyoruz, ciddi anlamda rezervasyon yaptırmayan sokakta kalabilir" dedi.

GEÇ KALAN AÇIKTA KALIR
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran da tatile çıkmayı planlayanların rezervasyonlarını bir an önce yaptırmaları gerektiği vurgulayarak, "Tatil açıklanmadan önce '500 bin civarında hareket olur' diyorduk, 10 gün izinle beraber bu 1 milyon 200 bin civarı olabilir. En fazla yoğunluğun da Antalya, Bodrum ve Çeşme'de olacağını tahmin ediyoruz. Oteller yüzde 100 dolacak" şeklinde konuştu.

FİYATLAR UÇTU
TUR operatörleri platformu sözcüsü Cem Polatoğlu, 2 gündür telefonlara yetişemediklerini, buna paralel olarak kısa sürede fiyatların da hızla artış gösterdiğini söyledi. Polatoğlu, "150-200 lira fiyatla oda satılırken, 800 liralara kadar çıktı. Uçak fiyatlarında birdenbire büyük artışlar oldu" dedi.