5 yıldızlı hizmet

Emekliler bankaların odak noktasına yerleşti. Bankalar, pek çok özel imkan ve hizmetle emeklilerin hayatını kolaylaştırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2017 Güncelleme 30 Haziran 2017, 00:00
5 yıldızlı hizmet

İÇİNDEKİLER

Bankalar da emeklilere özel önem veriyor. Son yıllarda emekli bankacılığı faaliyetleri hız kazandı. Mart ayı itibarıyla emeklilere promosyon ödemeye başlayan bankalar, hizmetlerini de her geçen gün çeşitlendiriyor.

KOLAY İŞLEM İMKANI
Bankalar, emekliler için pek çok uygulamayı hayata geçirmiş durumda. Emeklilere banka şubelerinde öncelikli hizmet, ATM'lerde özel kolaylıklar sunuluyor. ATM'lerde, emeklilere, özel menüler sayesinde kolayca parasını çekme ve yüksek para çekme limiti uygulamasıyla tek seferde maaşlarını alabilme imkanı sağlanıyor. Emeklilere yönelik özel müşteri hattı oluşturan, telefon bankacılığında emeklilere menüde hiç dolaşmadan direkt özel müşteri temsilcisinden hizmet alma imkanı sağlayan bankalar da var.

AVANTAJLAR VAR
Bankalar, emeklilere pek çok hizmeti de ücretsiz olarak sunuyor. Havale ve EFT'den ücret alınmaması, emekli maaş hesabına hesap işletim ücreti uygulanmaması, aidatsız kredi kartı, bedava HGS etiketi gibi uygulamalar göze çarpıyor. Mevduat ve kredilerde de emeklilere özel faiz oranları uygulanıyor. Bazı bankalar, düzenledikleri kampanyalarla emeklilerin mevduatına yüksek faiz, çekeceği krediye de düşük faiz uyguladığını duyuruyor. Ayrıca bazı bankalar markalarla işbirlikleri yapıyor. Emekliler, bu işbirlikleri sayesinde indirimli alışveriş imkanı elde ediyor.

4 KOLDAN DESTEK
DENİZBANK Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özark, ülkemizin yarınlarının inşasında önemli rol oynayan emeklilerin hayatını güzel kılmak için çalıştıklarını söyledi. 'Hürmetlerimizle' yaklaşımını benimseyen bir banka olduklarını belirten Oğuzhan Özark, "DenizBank ailesi olarak amacımız, emeklilerimizin finansal ihtiyaçlarına özel çözümler üretmenin yanında sosyal hayatlarına da dokunmak ve bu güzel dönemlerini daha keyifli ve dinamik geçirmelerini sağlamak" dedi. İmzaladıkları protokol kapsamında, emekli maaşını 3 yıl boyunca bankalarından alma sözü veren emeklilere 450 liraya varan promosyon verdiklerini anlatan Özark, "Üstelik emekli tanıdıklarını bankamıza yönlendiren tüm müşterilerimize yönlendirdikleri her emekli için 100 lira nakit hediye ediyoruz" şeklinde konuştu. Bu kampanyalarının yanı sıra emeklilere birçok bankacılık hizmetinde de ayrıcalıklar tanıdıklarını anlatan Özark, şunları kaydetti:

FAİZ AVANTAJI
"Türkiye'deki 704 şubemizden öncelikli hizmet alabilen emeklilerimiz, 5 bini aşkın DenizBank ve PTT ATM'sinden, ayrıca yurt dışındaki tüm banka ATM'lerinden ücretsiz para çekme işlemi yapabiliyor. Şubelerimizde sıra beklemeden işlemlerini hızlı şekilde gerçekleştirebiliyorlar. İhtiyaç, taşıt ve konut kredilerinde indirimli faiz oranları, başka bankalardaki kredi borçları için özel taksit ve vade avantajlarından faydalanıyor, birikimlerine özel mevduat faiz oranı ile daha fazla değer katabiliyorlar. Ayrıca marka işbirliklerimiz ile birçok indirim kampanyasından faydalanabiliyorlar." Özark, emeklilere özel kredi kartı Emekli Bonus ile birçok ayrıcalık sunduklarını kaydetti.

DEV PROJELERE 1.5 Milyar dolar
Özark, 2023'te 100 yaşına basacak olan Türkiye Cumhuriyeti için hayati önem arz eden pek çok projenin ana finansörü konumunda bulunduklarını belirterek, ekonomik ve toplumsal kalkınmaya önemli ölçüde katkı sunduklarını söyledi. 3. Köprü, 3. Havalimanı, Kıbrıs Barış Suyu Temin Projesi ile Şehir Hastaneleri gibi büyük projelerin finansman süreçlerinde yer aldıklarını kaydeden Özark, "Yaklaşık 1.5 milyar dolar tutarında kaynak aktardık" dedi.

360 LİRA İNDİRİM AVANTAJI
QNB Finansbank, emeklilere maaşlarını kendilerinden almaları halinde 450 TL'ye varan promosyon verirken; özel ayrıcalıklar da sunuyor. Emeklilere, işlem önceliği tanınıyor, internet bankacılığından havale ve EFT işlemlerine ücret alınmıyor. Ayrıca emekliler ayda 2 kere diğer banka ATM'lerinden ücretsiz olarak para çekebiliyor ve bakiye sorgulayabiliyor. CardFinans Emekli Kredi Kartı sahibi emekli maaş müşterileri ise, QNB Finansbank POS'larından tek seferde yapılacak 50 TL ve üzeri market ve eczane harcamalarında anında yüzde 5 indirim kazanıyor, bu iki sektörde yılda toplam 360 TL indirim avantajı sağlanıyor. Üstelik bu kartlardan 1 otomatik fatura ödeme talimatı verilmesi karşılığında kart ücreti de alınmıyor.