Sıkı teknoloji

HTC’nin yeni amiral gemisi telefonu U11, yeni sıkılaştırma etkileşimine sahip. Fotoğraf çekmek için ya da mesaj göndermek için sadece telefonu sıkmak yeterli

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2017 Güncelleme 24 Mayıs 2017, 00:00
Sıkı teknoloji

İÇİNDEKİLER

Dokunmanın gücünden esinlenen HTC, yeni sıkıştırma etkileşimine sahip akıllı telefonu HTC U11'i tanıttı. U11'de bulunan özelliklerden HTC Edge Sense, basit bir sıkıştırma ile fotoğraf çekme, Facebook açma veya istenen uygulamalardan herhangi birini başlatabiliyor. Kamera uygulamasını başlatmak için düğmelere gerek kalmıyor. Fotoğraf çekmek için telefonu kaldırmak, gülümsemek, telefonu sıkmak yeterli. U11'de mesajları da hızlı ve kolay göndermek mümkün. Hareket halindeyken bile mesaj atmak için U11'i hafifçe sıkmak ve mesajı söylemek yeterli. Edge Sense'in sesi yazıya çevirme özelliği kullanılarak yavaşlamaya gerek kalmadan mesajlar gönderilebiliyor. U11'deki sıkıştırma hareketini özelleştirmek de mümkün. Örneğin sadece sıkıştırarak e-posta uygulaması ya da sevilen bir oyun açılabilir ya da önceden atanmış seçeneklerden biri çalıştırılabilir. Edge Sense, daha fazla dokunmatik kontrol imkanı da sunuyor. Bunun için, ileri dokunma özelliği etkinleştirip 'kısa sıkma' ve 'sıkıştır ve tut' şeklinde farklı fonksiyonları kullanılabiliyor. HTC U11, 5.5 inç Quad HD çözünürlüğünde 3D cam ekrana sahip. Suya dayanıklı U11'de 12 MP arka ve 16 MP ön kamera bulunuyor. HTC USonic kulaklıklar, etraftaki rahatsız ve dikkat dağıtan sesleri azaltan aktif gürültü önleme özelliğine sahip. Bu özellik, çevresel ses seviyelerini sürekli olarak izliyor ve sesi hızla rahatsızlık veren yeni dış seslere göre ayarlıyor.

PARMAK İZİ OKUYUCULU
Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisi piyasaya çıkan U11, UFS 2.1 bellek içeriyor. U11, 4GB RAM / 64GB depolama alanı sunuyor. HTC U11'de ayrıca, gelişmiş gizlilik ve güvenlik için parmak izi okuyucu da bulunuyor. HTC U11, Haziran'dan itibaren mavi, siyah ve beyaz renkleri ile Türkiye'de satışa sunulacak.