Gaz kesilmeyecek

Vatandaşların artık borç yüzünden gaz kesinti sıkıntısı sona eriyor. 50 metreküpün altında borcu olanın doğalgazı kesilemeyecek. Kesinti hafta sonundan ve resmi tatillerden önce yapılamayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2017 Güncelleme 23 Nisan 2017, 01:55
Gaz kesilmeyecek

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın enerjide müşteri memnuniyeti odaklı yeni dönemi başlatması ile birlikte doğalgaz piyasasında da devrim niteliğinde bir düzenleme hazırlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan düzenlemeye göre, 50 metreküpün altında borcu olan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için doğalgazı kesilmeyecek. Cuma günleri ve resmi tatillerden bir gün önce de doğalgaz kesintisine gidilmeyerek tatil günlerinde vatandaşların doğalgazsız kalmasının önüne geçilecek. Abonenin vefatı halinde vefat eden abonenin eşi dağıtım şirketinde mevcut bulunan güvence bedeli aktarılarak ve ilave bir güvence bedeli alınmaksızın abone yapılacak. Bu durum diğer mirasçıların itiraz etmemesi halinde kabul edilecek. Dağıtım şirketi şebeke ve tüketici sayısına uygun olarak yeterli sayıda bedelsiz işlem yapacak ödeme merkezi kuracak. Tüketicilerin kendi tercihleriyle hizmet bedeli karşılığı hizmet veren kuruluşlara ödeme yapma hakları ise saklı olacak.

HERKESE ULAŞACAK
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz 15 yıldır kamu ve özel sektör işbirliğiyle büyük başarıların ortaya konduğunu belirterek, "İnşallah 2018 yılında ülkemizde doğalgazın ulaşmadığı ilimiz kalmayacak" dedi. Bugün itibariyle doğalgaz abone sayısının 13 milyon civarında olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu da yaklaşık 50 milyon nüfus demek" dedi.

Barış ŞİMŞEK