SUV atağı

Peugeot, Autoshow Fuarı’nda 7 koltuklu yeni SUV modeli 5008’i sergiliyor. Ayrıca hafif ticari aracı Traveller’i ilk kez Türk tüketicilerle buluşturuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2017 Güncelleme 21 Nisan 2017, 00:00
SUV atağı

İÇİNDEKİLER

PEUGEOT, bu yıl 16'ncısı düzenlenen Autoshow 2017'de, 14 modelini yeni mimarisiyle göze çarpan standında otomotiv severlerle buluşturuyor. SUV segmentine tamamen yeni bir soluk getiren 7 koltuklu Yeni SUV Peugeot 5008 ve hafif ticari araç pazarına iddialı giriş yapmaya hazırlanan Yeni Peugeot Traveller, Türk tüketicilerle ilk kez buluşuyor. Ayrıca otomobil severlerin efsane olarak adlandırdığı 208 GTI by Peugeot Sport modeli ve sportif karakteri ile 308 GTi by Peugeot Sport da markanın sportif genlerini öne çıkararak performans alanında yerlerini alıyor. Peugeot, yeni 5008 SUV modeliyle her geçen gün daha da büyüyen Compact SUV pazarında 3 temel hedefe odaklanmış durumda: "Markanın sınıf atlama stratejisini sürdürmek, uluslararası pazarlarda başarı yakalamak ve 7 koltuklu Compact SUV pazarında öncü olmak." Yenilikçi ve fütüristik Peugeot i-Cockpit'in en yeni ve güncel hali sürücü ve beraberindeki yolculara benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Kompakt boyutlara sahip direksiyon simidi, konsola entegre 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran ve 12.3 inç büyüklüğündeki dijital head-up display gibi özelliklerle yeni Peugeot i-Cockpit grafikleri ve şık animasyonlarıyla sürücünün hayatını kolaylaştırıyor.



5008 FARK EDİLİYOR
Yeni Peugeot 5008 SUV, 2.8 metrelik dingil mesafesiyle Compact SUV pazarında öne çıkıyor. 4.64 metre uzunluğu ile kompakt boyutlar ortaya koyan yeni Peugeot 5008 SUV; yeni Peugeot 3008 SUV'dan 19 cm ve orijinal 5008 versiyonundan ise 11 cm daha uzun. Kompakt dış boyutlar ortaya koyan yeni Peugeot 5008 SUV buna karşın geniş bir yaşam alanı sunuyor. 2016 Cenevre Otomobil Fuarı'nda dünya tanıtımı yapılan Peugeot Traveller da Türkiye'de Combispace ve VIP Shuttle dünyasına iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

'TÜRKİYE'DE BÜYÜYORUZ'
Peugeot Türkiye Genel Müdürü Laurent Pernet, "PSA'nın Push to Pass stratejisi ilk yılını doldurdu ve meyvelerini vermeye devam ediyor. Yoğun rekabetin yaşandığı Türkiye pazarında büyümeye devam ediyoruz. Pazar payımız 2016'da büyümeye devam etti. 2017'nin ilk çeyreğinde ise yüzde 4'e ulaşarak büyümesini sürdürüyor. Hizmet kalitesi hususunda Peugeot, Türkiye'de rakipleri karşısında ilerleme kaydetmeye devam ediyor; satış sırasında ve sonrasındaki müşteri memnuniyetinde PSA Grup bünyesinde bir örnek teşkil ediyor" dedi. Pernet, şöyle konuştu: "2017'nin yeni ürünlerle geçeceğini duyurmuştuk. Yenilikler dizisine Mart'ta Expert ile çoktan başladık. Yine Mart'ta yeni 301'i pazara sunduk. Daha önce 5 SUV modelin lansmanını duyurmuştuk."