Vatandaş kazandı

Tavan fiyat uygulaması ile trafik sigortasında serbest tarifenin tarih olmasının ardından, rekabet başladı. Şimdi şirketler, bu rakamların altında fiyat üzerine çalışmaya başladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2017 Güncelleme 13 Nisan 2017, 02:08
Vatandaş kazandı

İÇİNDEKİLER

Trafik sigortasında yüzde 20 indirim sağlayan tavan uygulaması, resmen başladı. Tavan fiyat, şehre ve araç sahibinin kaza yapıp yapmama durumuna göre değişiyor. Hazine Müsteşarlığı'nın yayımladığı genelgeye göre; otomobillerde tavan fiyat 422 ile 2 bin 139, motosiklette 181 ile 823 lira arasında olacak. Kaza riskine göre 1'den 7'ye kadar basamak var. İlk kez araç alıp sigorta yaptıranlar 4'üncü basamak sayılıyor. Serbest tarife döneminde sigorta şirketleri arasında rekabet olmadığı için çok yükselen trafik sigorta primleri, tavan uygulaması ile aşağıya inecek. Ayrıca tavan uygulaması ile sigorta şirketleri arasında rekabet başlayacağı için artı bir ucuzluk da gelecek. Uzmanlar, zorunlu trafik sigortası yaptırmadan önce birden fazla sigorta şirketinden fiyat alınmasını önerdi. Birçok şirket de tavan fiyatın altında sigorta ücreti belirlemek için şimdiden çalışmaya başladı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de zorunlu trafik sigortasında Türkiye'yi iller bazında 8 kategoriye böldüklerini belirterek, "Sektörün artan öngörülebilirlik çerçevesinde daha makul bir fiyatlamaya gideceğini ümit ediyorum" dedi.

ESKİ POLİÇEYE DEVAM
Hazine, Eylül 2016'da yaptığı düzenlemeyle, sürücülere trafik sigortasının bitimine 30 gün kalana kadar pahalı sigortayı iptal ettirip ucuzuyla değiştirme imkanı sağlamıştı. Ancak Hazine'nin yeni genelgesine göre, yapılmış sigorta poliçeleri iptal edilerek, yeni poliçe düzenlenemeyecek.