Haydi maça!

Türk takımları bu yaz uluslararası arenada sahne alıyor. Turizm şirketleri harekete geçti. Haziran’da Fransa’daki futbol şampiyonası ve Mayıs’ta Berlin’deki basketbol finalleri için yoğun talep başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2016 Güncelleme 01 Mayıs 2016, 00:00
Haydi maça!

İÇİNDEKİLER

Futbol ve basketbolda yaşanacak milli heyecanlar turizm sektörünü hareketlendirdi. Başta Haziran'da Fransa'da yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası olmak üzere Fenerbahçe'nin katılacağı basketbol Final Four maçları için tur rezervasyonları başladı. Büyük ilginin olduğu turlar için vatandaşlar şimdiden yerlerini ayırtırken fiyatlar şimdilik düşük tutuluyor. Süre kısaldıkça rakamların büyüyeceği belirtiliyor.

EN UCUZU 1.000 EURO
Fransa'da yapılacak futbol şampiyonasında A milli takımımız sahneye çıkacak. Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve İspanya ile mücadele edecek olan takımımızın bu maçları için ayrı ayrı rezervasyonlar yapılıyor. Her maçın farklı şehirlerde olması da buna imkan veriyor. Genellikle 2 gün 2 geceden oluşan turlar içeriklerine göre fiyatlanıyor. Sadece yol ve rehberlik hizmletleri alındığında fiyatlar 1.000 eurodan başlıyor. İçine oteller, maç biletleri ve diğer etkinlikler de girince fiyat daha yukarılara çıkıyor ve 4-5 bin euroları buluyor. Tur firmaları şimdiden rezervasyonları alarak vize işlemlerine de başlıyor. Turizm firmalarının yetkilileri, yoğunluğun başladığını Mayıs ayının ortalarına doğru özellikle konaklama konusunda sıkıntılar olabileceğini gitmek isteyenlerin acele etmesi gerektiğini belirtiyor. Yetkililer, "Erken rezervasyonlar ucuz oluyor. Tarih yaklaştıkça fiyatlar katlanır" dedi.

ERKEN DAVRANIN
Milli takımımızı ve Fenerbahçe'yi izlemek isteyen vatandaşların rezervasyonda acele etmeleri gerekiyor. Turizm şirketlerinin yetkilileri bu sayede hem fiyatların daha uygun olacağını hem de yer bulamama gibi bir skorunun ortadan kalkacağını belirtiyor. Özellikle Fransa'daki Avrupa Şampiyonası'nın maç biletlerine büyük bir ilgi var. Mayıs ayından sonra stadlarda yer bulunamayacağı söyleniyor.

FUTBOL TAKVİMİ
12 Haziran: Türkiye- Hırvatistan (Paris)
17 Haziran: Türkiye-İspanya (Nice)
21 Haziran: Türkiye Çek Cumhuriyeti (Lens)

BERLİN'DE SARI LACİVERT ŞOV
Bu yıl da basketbolda dörtlü finallere kalan Fenerbahçe'yi izlemek isteyenler de önümüzdeki ay için şimdiden rezervasyonları dolduruyor. Almanya'nın Berlin şehrince yapılacak dörtlü finaller 13-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu turlar da 1.500 eurodan başlıyor. 3 gün 3 gece planlanan turlarda maç biletleri, konaklama ve rehberlik hizmetleri aynı paketin içinde sunuluyor.

BASKETBOL TAKVİMİ
13 Mayıs: Fenerbahçe- Laboral Kutxa (Berlin)
15 Mayıs: Final Maçı (Berlin)