Ucuzlatın biz gelelim

Yabancı turist azalınca, yerli turiste fırsat doğdu. Erken rezervasyon 1.5 milyona ulaştı. Vatandaş ‘Daha çok indirim yapın, oteller dolsun’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2016 Güncelleme 06 Nisan 2016, 01:20
Ucuzlatın biz gelelim

İÇİNDEKİLER

Rusya ile yaşanan gerginlik ve terör saldırıları yabancı turist sayısını azaltınca, turizmci tedirgin oldu. Ancak erken rezervasyonlardaki yerli turist artışı, umutları artırdı. Tatil planını yapmayan vatandaş ise otel işletmelerine ve tur operatörlerine çağrı yaptı: "Madem, yabancı turist yok, ucuzlatın, tesisler yerli turistle dolsun." Tatilini Ege ve Akdeniz'de geçirmek isteyen vatandaşlar, tesis fiyatlarının bütçelerini zorladığını, yapılacak kampanyalarla ancak bu bölgelere yönelebileceklerini söyledi. Vatandaşlar, "Yıllardır Ruslar bizden ucuza tatil yapıyor. Biz de ülkemizin eşsiz güzelliklerinin tadını çıkarmak istiyoruz. Erken rezervasyon süresi uzatılsın, fiyatlar makul seviyelere çekilsin" talebinde bulundu. Kimi bölgelerdeki oteller ise geçtiğimiz gün sona eren 3'üncü dönem erken rezervasyon süresini 1 ay daha uzattığını açıkladı. Sektörün, Rusya'dan kaybettiği pazarı yerli turistle kapatmak için fiyatlarını da aşağı çekmesi gerektiği vurgulandı.

RAKAM YÜKSELİYOR
Öte yandan 2015'in Kasım ayında yüzde 50 indirimle başlayan erken rezervasyon döneminde, yüzde 35-40 aralığında indirimin yapıldığı 3'üncü periyod geçtiğimiz gün sona erdi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) araştırmasına göre; Kasım'dan Nisan başına kadar olan erken rezervasyon döneminde yerli turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 1 milyon 500 bin kişiye ulaştı. 30 Mayıs'ta sona erecek 4'üncü periyodda da bu rakama 250 bin daha yerli turistin katılması bekleniyor. Antalya'ya havayolu ile gelen yolcu sayısı, Mart'ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18 azaldı. Antalya'ya havayolu ile gelen yolcu sayısı geçen ay 257 bin 441 kişi oldu.