Türkiye'ye helal olsun

Turkcell CEO'su Terzioğlu, 4.5G için frekans başına 9.4 milyon euro ödeyeceklerini belirterek, '1.6 milyar euro Türkiye'ye helal olsun. Türkiye'nin telekom sektörünün 1 numarası olacağız' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2015 Güncelleme 05 Eylül 2015, 01:28
Türkiye’ye helal olsun

İÇİNDEKİLER

Yeni hedefleri anlatan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Turkcell Türkiye olarak hedefimizi büyüttük. Biz artık Türkiye'nin lider cep telefonu operatörü olmakla yetinmeyeceğiz. Türkiye'nin toplam telekom sektörünün bir numaralı oyuncusu olacağız" dedi. 4.5G ihalesini değerlendiren Terzioğlu, "İhale, Türkiye'nin teknolojide çağ atlamasını sağlayacak öneme sahipti. İhale öncesinde stratejik planlama sürecimiz tarihe geçecek bir deneyimdi. Önceliklerimizi belirledik, 'dörtlü oyun' hedefine odaklandık, göz koyduğumuz tüm paketleri optimum koşullarla elde ettik. Frekans başına 9.4 milyon euro ödeyeceğiz. Bu teknik olarak bile bir mucize. Frekans demek, hız demek, kapasite demek, pazar payı demek. Finansman anlamında tüm oyun planımız hazır, tereddüdümüz yok. Vereceğimiz 1.62 milyar euro, Turkcell'lilere ve Türkiye'ye helal olsun" diye konuştu. 1 Nisan 2016 tarihi itibari ile sunulabilecek en yüksek 4.5G hızı olacak 375 Mbps'i sağlayan tek mobil operatör olacaklarını ifade eden Terzioğlu, şöyle devam etti: "Türkiye cep telefonunda 1000 Mbps'i ilk kez Turkcell ile görecek. Bu kablosuz fiber hızı demek. Biz sadece 4G'nin spektrumunu almadık, 4, 4.5 ve 5G'nin spektrumunu aldık. Esas olarak 5G'ye öncülük etme hakkını kazandık. Aldığımız frekansların değeri önümüzdeki dönemde çok daha iyi anlaşılacak."

GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA GELİYOR

Turkcell BİP uygulamasının yeni özelliklerini kısa süre sonra hayata geçireceklerini belirten Kaan Terzioğlu, "BİP servisimizle teknolojiyi tüketen değil üreten ülke olma yolunda dev bir adım attık. Turkcell BİP'i Almanya ve Ukrayna'ya taşıdık. İndirme sayısı 1.6 milyonu buldu. Ücretsiz veri kullanımı ve silinen mesaj özelliği ile kullanıcıların tercihi haline geldi. Çok yakında sesli ve rakiplerinden farklı olarak görüntülü görüşme imkanı da BİP'te olacak" dedi.