Turizm bayramı

Okulların geç açılması Kurban Bayramı'nda tatile çıkacakların sayısını yüzde 40 artırırken, en gözde yerler Bodrum, Side ve Belek oldu. Bu beldelerde otellerin gecelik fiyatı kişi başı 90 liradan başlıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2015 Güncelleme 31 Ağustos 2015, 00:00
Turizm bayramı

İÇİNDEKİLER

Turizm sektörü, Kurban Bayramı'nda hareketlenecek. Okulların açılışının ertelenmesi, sektörü hareketlendirdi. Okul tatilinin Kurban Bayramı'yla birleşmesiyle, yerli turist rotasını Akdeniz ve Ege'ye çevirdi. Bu yıl dış pazarlardan aradıklarını bulamayan otelciler de fiyatlarını yumuşattı. Kurban Bayramı tatili için en çok tercih edilen Bodrum, Side ve Belek'te 3 yıldızlı otelde kişi başı konaklama fiyatı 90-140 lira aralığına geriledi.

KÜLTÜR TURLARI DA GÖZDE
Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal
, okul tatilinin uzatılmasının turizm sektörünü olumlu etkilediğini söyleyerek, "Kurban Bayramı'nda tatile çıkmasını beklediğimiz kişi sayısı yüzde 40 arttı. Şu anki rezervasyonlar bunu gösteriyor" şeklinde konuştu. Bayram tatili için döviz kurlarındaki artışla, yurt dışı destinasyonlara ilginin azaldığını belirten Veli Çilsal, "Daha çok yurt içi tercih ediliyor. En çok satışı Ege ve Akdeniz Bölgeleri'ndeki tatil beldelerine yapıyoruz. Burada da Bodrum, Belek, Side öne çıkıyor. Bir de kısa tatil yapmak isteyenler kültür turlarını tercih etti. Kültür turlarında da Karadeniz ve Kapadokya ağırlıklı talep görüyor" dedi. Bayram tatili için otellerin de uygun fiyatlar sunduğunu kaydeden Çilsal, Side, Bodrum ve Belek'te kişi başı gecelik fiyatların 90-140 lira olduğunu, 3-4 gecelik kültür turlarının da 400 ile 600 lira arasında seyrettiğini anlattı. Çilsal, otel ve tur operatörü seçiminin araştırılarak yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

ÖZLEM KAMER TERCANLI