Hızlı internet rekor getirdi

Turkcell Grubu, en yüksek ikinci çeyrek değerlerine ulaştı. Yüzde 9.2 büyüyen Turkcell Türkiye'nin performansında internet gelirlerinin payı büyük oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2015 Güncelleme 31 Temmuz 2015, 00:00
Hızlı internet rekor getirdi

İÇİNDEKİLER

TURKCELL Grubu ve Turkcell Türkiye gelir, FAVÖK ve net kâr açısından bugüne kadarki en yüksek ikinci çeyrek değerine ulaştı. Konsolide bazda gelir yüzde 5.8 büyüme ile 3 milyar 93 milyon TL'ye ulaşırken, grup FAVÖK'ü yüzde 9.7 artarak 995 milyon TL'ye yükseldi. FAVÖK marjı ise, güçlü mobil ve sabit genişbant gelirlerine ek olarak mobil servislerin de katkısıyla yüzde 32.2'ye çıktı. Grup net kârı, yüzde 44.6 yükselerek 712 milyon TL'ye ulaştı. Grup gelirlerinin yüzde 92'sini oluşturan Turkcell Türkiye'nin gelirleri yüzde 9.2 artışla 2.835 milyon TL'ye ulaşırken, Turkcell Uluslararası'nın gelirleri 205 milyon TL, net kârı ise 109 milyon TL oldu. Yüzde 9.2 büyüme kaydeden Turkcell Türkiye'nin performansında yıllık bazda yüzde 42.2 artan data ve yüzde 48.9 artan servis gelirlerinin katkısı etkili oldu.

'EKİBİN BAŞARISI'
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu,
"Verimlilik sağlayan yeni organizasyon yapımız sayesinde güçlü performans sergiledik. Kârımızdaki artış, ekip çalışmasına yaptığımız hızlı başlangıcın başarılı olduğunun göstergesi" dedi. Turkcell'in uluslararası alanda küresel ve bölgesel varlığı olan oyuncu olma hedefi için emin adımlarla ilerlediğini belirten Terzioğlu, yatırımların süreceğini söyledi.