GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından peynir ile ilgili Türk Gıda Kodeksi kapsamında yapılan ilk düzenleme yolda. Kuru maddede en az
yüzde 45 yağlı olan peynirler tam yağlı kategorisinde yer alırken,
yüzde 45-25 yağlı olanlar yarım yağlı,
yüzde 25-10 yağ içerenler az yağlı,
yüzde 10 ve altında yağ içerenler yağsız şeklinde adlandırılacak. Peynirlerin maksimum tuz oranı
yüzde 35 ila
yüzde 61 arasında değişen oranlarda azaltılacak. Türüne göre değişmek üzere, kuru madde oranının yüzde 3 ile 7.5'i arasında tuz kullanılabilecek. Etikette veya ambalajda tüketicinin yanıltılmasına neden olan 'köy peyniri, geleneksel peynir, doğal peynir, çiftlik peyniri' gibi ibarelere yer verilemeyecek.