Emlak Konut'tan SofaLoca çıkarması

Emlak Konut GYO güvensiyle, Baş Yapı ve Solar Yapı ortaklığıyla geliştirilen SofaLoca'da satışlar başladı. Emlak Konut'un Ankara'daki ilk projesinde fiyatlar 640 bin TL'den başlıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2015 Güncelleme 11 Ocak 2015, 00:56
Emlak Konut’tan SofaLoca çıkarması

İÇİNDEKİLER

Emlak Konut GYO'nun, Ankara'daki ilk projesi SofaLoca'da satışlar başladı. Emlak Konut GYO güvensiyle, Baş Yapı ve Solar Yapı ortaklığıyla geliştirilen SofaLoca'da dairelerin fiyatları KDV dahil 640 bin TL'den başlıyor. 126 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen proje, Eskişehir yolu üzerinde yükseliyor. Daire büyüklüklerinin 182 ile 286 metrekare arasında değiştiği projede, daire fiyatının yüzde 75'i için 120 aya kadar yüzde 0.87 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor. Lansman dönemine özel projede yüzde 1 peşinat imkanı sağlanırken, peşinatın kalanı 12 ve 24 aya bölünebiliyor. 150 lüks konutun yer aldığı SofaLoca, 3+1, 4+1 ve 5+1 tiplerinde dairelerden oluşuyor. Geleneksel Türk mimarisi ve aile yaşamının gereklerini de bünyesinde barındıran, SofaLoca'da akıllı ev anlayışının yanında, çevreci donatılara da yer verildi. Projenin yükseleceği 18 bin 228 metrekarelik alanının yüzde 70'ini, bitkiler, şelale ve süs havuzlarının yer alacağı peyzaj alanına ayrıldı. Çevreci donatılarıyla Ankara'da örnek teşkil edecek projenin her katında atık ayrıştırma sistemi, güneş enerjisi panelleri ve elektrikli araç şarj istasyonları gibi teknolojik donatılar yer alıyor. SofaLoca'da; fitness, squash salonu, spor salonları, hamam ve kapalı yüzme havuzunun yanı sıra, havuz başı kafeterya, 7/24 güvenlik ve her daireye kapalı otopark imkanı sunuluyor.

250 MİLYONLUK KİRA YARDIMI

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüme 2014 yılında 79 bin başvuru olduğunu ve bu kapsamda da 250 milyon liranın üzerinde kira yardımı yapıldığını bildirdi. 2014 yılında yaklaşık 130 bin adet birimin risk tespitinin yapıldığını belirten Güllüce, risk tespiti yapılan binalardan yaklaşık 12 bin 500'ünün yıkıldığını vurguladı. Güllüce, 2014 yılı içerisinde idarelere toplamda 40 proje için 110 milyon lira kaynak aktarıldığını kaydetti. Bugüne dek toplam 152 riskli alanın Resmi Gazete'de yayımlanarak ilan edildiği bilgisini veren Güllüce, "Bu alanlarda 392 bin adet bağımsız birim bulunmakta ve yaklaşık 1 milyon 100 bin kişiyi kapsıyor. Bunun dışında riskli alan ilan edilmek üzere dosyası hazırlanan ve bakanlığımızda inceleme aşamasında olan 172 alan var" ifadesini kullandı.

İSTANBUL'UN İLK YEŞİL KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ

Kentpark Gayrimenkul-Akfen Yapı Ortaklığı, Sunsetpark Caddebostan projesi ile gayrimenkul sektöründe bir ilke imza attı. İstanbul'da Bağdat Caddesi'nde konumlanan proje, çevre dostu yeşil bina kriterlerine göre inşa ediliyor. Temmuz 2015'te kapılarını açacak olan projenin, çevre dostu bina özellikleri LEED sertifikası ile uluslararası alanda tescil ettiriliyor. İstanbul'u ilk yeşil kentsel yenileme projesine imza attıklarını söyleyen Kentpark Gayrimenkul Geliştirme Başkanı Sertaç Kıyıcı, çevre dostu bina ile yaşayanların elektrik, su, aidat gibi giderlerini azaltırken, aile bütçelerine de katkıda bulunacaklarını söyledi. 35 daire ve 3 dükkandan oluşan projede fiyatlar, 652 bin 500 liradan başlıyor.

KONUTUN KAPALIÇARŞI'SI YURT DIŞINDA

Markalı konut projelerindeki sıfır daireleri satın alarak avantajlı imkanlarla satışa sunan 'evdekifirsat.com', yurt dışında yaşayan yatırımcılar ve konut alıcıları için İngilizce versiyonu ile yayın hayatına başladı. Yabancı alıcılar, İngilizce portaldaki konut projelerine artık bir tıkla ulaşabilecek, Türkiye'deki markalı konut projelerinin analizlerini inceleyerek, yatırım fırsatlarını öğrenebilecekler. EYG Grup iştiraki Kent'Sell tarafından yönetilen ve 'Konutun Kapalıçarşısı' olma hedefiyle yola çıkan emlak portalı, takas imkanı da sunuyor.

Özlem KAMER TERCANLI