Fransız kalmadılar

Boykot harekatı Fransız şirketlere de sıçradı. Tüketiciler Birliği Başkanı Kaya, 'Türkiye'deki Fransız firmaların çalışanları da destekliyor' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2011 Güncelleme 27 Aralık 2011, 11:00
Fransız kalmadılar

İÇİNDEKİLER

Fransa Meclisi'nin sözde soykırım ile ilgili kararından sonra tüketicilerin başlattığı boykot hareketi toplumun her kesiminden destek görmeye devam ediyor.

TAKVİM; konuyu ilk günden bu yana gündeme getirirken, iş örgütleri, işadamları, sanatçılar ve vatandaşların görüşlerini sayfalarına taşıdı. Söz konusu boykot harekatına Fransız ürünlerini satan şirketlerin çalışanları da destek oluyor.

Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, TAKVİM'e yaptığı açıklamada, 2006'da da Fransız ürünlerine karşı boykot başlattıklarını, o dönemde firmaların tepki gösterdiklerini belirterek, "Bu son olaydan sonra Türkiye'deki Fransız markalardan ve çalışanlarından bile destek görmeye başladık. Onlar da yanımızda" dedi.




BOYKOTA DESTEK BÜYÜK
Kaya, Fransız markaların bayiliklerini yapanların "Bunu isteyerek yapmıyoruz. Ama sözleşme gereği devam etmek zorundayız" dediklerini de aktardı. Boykotun çok geniş kitlelerden destek gördüğünü ifade eden Kaya, "Siyasi desteğin de olması tüketiciyi daha rahat hissettiriyor" şeklinde konuştu. Kaya, internetteki liste kirliliğine de dikkat çekti

VATANDAŞTAN TEPKİ GELİYOR
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Selamet Aygün ise zincir marketlerden oluşan üyelerinin boykot kararını desteklediğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Vatandaş çok ciddi tepkili. Bizler bir telkinde bulunmadan bu hareket zaten başlamıştı. Üyelerimizden, ellerindeki mevcut ürünleri sattıktan sonra yenisini almayacakları yönünde bilgiler geliyor. Zaten üyelerimiz de bu ürünleri satmak istemiyor."