Çalık Denim'den çevreye destek

Dünyanın önde gelen denim markaları, Çalık Denim'in 'Green Event' gecesinde buluştu. Etkinlikte kullanılan materyaller geri dönüşümlü malzemelerden seçildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2011 Güncelleme 21 Kasım 2011, 01:44
Çalık Denim’den çevreye destek

İÇİNDEKİLER

Dünya pazarlarının lider üretici firmaları arasında yer alan Çalık Holding iştiraklerinden Çalık Denim, bir yeniliğe imza attı. Çalık Denim tarafından önceki akşam İstanbul'da düzenlenen 'Green Event' etkinliği, ekolojiye vurgu yapması açısından Türkiye'de tekstil alanında bu konseptteki ilk etkinlik oldu. Dünyanın önde gelen denim markalarının yöneticilerinin katıldığı etkinlikte kullanılan materyallerin büyük bölümü geri dönüşümlü malzemelerden seçildi. Ayrıca, katılımcıların Karbon Ayak İzleri (Carbon Foot Print) hesaplandı.

7 AR-GE MERKEZİNDEN 1'İ BİZİM
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, denim sektöründe ekolojik üretimin büyük önem taşıdığını belirtti. Ahmet Çalık, "Doğaya saygılı ürünler üreten sistemler geliştirmek önemli bilgi birikimi gerektiriyor. Bu bilgi birikimi için de Ar-Ge merkezleri büyük önem taşıyor. Türk tekstil sektöründeki 7 Ar-Ge merkezinden 1'i Çalık Denim bünyesinde. Merkezimiz, ekolojik üretim teknikleri ile kumaş sektörüne pek çok yenilik getirdi" dedi. Çalık Denim Genel Müdürü Önder Öksüz de, geliştirdikleri 'Eco-save' üretim yöntemi ile ortalama yüzde 65 daha az su kullanıp, atık miktarını yüzde 70 azalttıklarını kaydederek, "2013'teki üretimin yüzde 30'unu bu yöntemle üreterek, yılda 133 bin evin su tüketimi kadar tasarrufta bulunup dünya kaynaklarına katkı sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

ÜNLÜ FİRMALARA ÜRETİM YAPIYOR
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık tarafından Malatya'da 1987 yılında 111 milyon dolarlık bir yatırımla kurulan firma aynı zamanda Çalık'ın ilk sanayi yatırımı. Özellikle denim kumaş, gabardin ve iplik üreten Çalık Denim'in 2011 yılı 9 aylık cirosu 154 milyon dolara ulaşmış durumda. Yıllık kumaş üretimi 36 milyon metreye ulaşan Çalık Denim, Malatya'da 375 bin metrekarelik bir alanda Diesel, Benetton, Mexx, H&M, Calvin Klein, G-Star, Tommy Hilfiger, GAP, Mark&Spencer, Jack&Jones ve Zara'ya üretim gerçekleştiriyor.

DOĞAL ÜRETİM SİSTEMLERİ GELİŞTİRDİK
Ekolojinin önemine vurgu yapan Ahmet Çalık, şöyle konuştu: "Bizde bir söz vardır, 'büyük derenin yanında su ihtiyacını giderirken bile suyu tasarruflu kullan' denir. Bu vizyon doğrultusunda, geri dönüşümlü ve organik üretim teknikleri ile narboyar tekniği başta olmak üzere birçok doğal üretim sistemi geliştirdik."