Yarım çeyrek tasarruf

Altın pahalandı kuyumcular çareyi çeyrek altını ikiye bölmekte buldu. Düğünlerde gelin-damada 130 liralık çeyrek altın yerine, 65 liralık yarısının takılması gündeme geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2011 Güncelleme 08 Mayıs 2011, 00:00
Yarım çeyrek tasarruf

İÇİNDEKİLER

Altın fiyatlarındaki tırmanış hız kesmezken, adeta sinek avlayan kuyumcular ne yapacağını şaşırdı! Kuyumcular, yaklaşan düğün mevsimi nedeniyle satışlarını artırmak için çeyrek altını ikiye bölüp satmayı düşünmeye başladı. Trabzon Kuyumcular Odası Başkanı Musa Başak, bu sayede daha fazla satış yapabileceklerini savundu.

DÜĞÜN TAKISI OLUR
"Çeyrek altının fiyatı 130 liraya kadar çıktı. Bu nedenle de tasarruf yapmak isteyenlerin çeyrek altına ulaşmasında zorlanma oluyor" diyen Başak, "Kuyumculuk sektörü de kendi içinde bir arayış içinde. Halkımıza çeyrek altını kendimiz bölüp veremeyeceğimize göre, 'çeyrek altının ikiye bölünüp satılması ekonomik olarak mümkün mü' diye düşünülmeye başlandı. Bu yöntemle vatandaşın 130 lira yerine 65 liralık bir tasarrufa ulaşması daha kolay olacak" şeklinde konuştu. Çeyrek altının ikiye bölünmüş olarak yarı fiyatına satışına başlanmasıyla birlikte düğünlerde de artık yarım çeyrek takılacak. Düşük gramlı ya da altın görünümlü bileziklerin yerine yarım çeyrek altının daha değerli olacağını söyleyen kuyumcular, en azından bozdurulacağı zaman büyük bir değer kaybı yaşanmayacağına dikkat çekti.

KUYUMCULAR TEDİRGİN
Trabzon Kuyumcular Odası Başkanı Musa Başak, "Halkımızın alım gücünün azalması, kuyumcunun daha az iş yapması demek. Bu nedenle tedirginliği sadece vatandaş değil, kuyumculuk camiası da yakından yaşıyor'' dedi.