Turistler bayram yaptı!

40 gün 40 gece sürecek İstanbul Shopping Fest'e ilgi büyük. Fiyatları uygun bulan turistler, toplu alışveriş yaparak firmaları sevindiriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2011 Güncelleme 21 Mart 2011, 00:00
Turistler bayram yaptı!

İÇİNDEKİLER

Alışveriş festivali İstanbul Shopping Fest'te 3 gün geride bırakılırken, gösterilen ilgi firmaların yüzünü güldürüyor. Festival, yüzde 50'ye varan indirimlerle Türkler'in yanı sıra başta Araplar olmak üzere turistleri de cezbediyor.

FIRSATI KAÇIRMIYORLAR
Festival kapsamındaki indirimlerden memnun olduklarını söyleyen turistler, "Fiyatlar Dubai'deki alışveriş festivaliyle kıyaslandığında, çok daha uygun. Bu yüzden fırsatı kaçırmayız" diyor. Özellikle turistlerin alışverişte toplu alım yapmaları dikkat çekiyor. İstanbul Shopping Fest İcra Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Yılmaz, festivale komşu ülkelerden gelenlerin ağırlıkta olduğunu söyledi. Koton'un da Yönetim Kurulu Başkanı olan Yılmaz, "Torium'daki açılışta bir Arap müşteri, tek başına günlük ciromuzun yüzde 25'i kadar alışveriş yaptı. Bizde olduysa diğer firmalarda da böyle toplu alımlar yapılıyordur" şeklinde konuştu.

YÜKSEK İNDİRİM KAZANDIRIYOR...
Festivale ilgiden memnun olduklarını söyleyen Yılmaz, "Cazip indirim yapanlar kazanıyor. İyi indirim yapan markaların satışlarında yüzde 50 artış bile yaşanır. Havalar iyi giderse artış daha da fazla olur" dedi.