Yine Kur’an-ı Kerim yakma eylemi yine İsveç! Engellemeye çalışan 15 kişi gözaltına alındı

İsveç İslamofobik bir saldırıya daha sahne oldu. Malmö’de Müslümanların yoğun yaşadığı bir bölgede Irak asıllı Salwan Momika, polis koruması altında Kur’an-ı Kerim’e saldırdı. 100’e yakın gösterici Momika’yı engellemeye çalıştı. Polisle göstericiler arasında arbede yaşanırken 15 kişi gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2023, 08:58 Güncelleme 04 Eylül 2023, 08:58
Yine Kur’an-ı Kerim yakma eylemi yine İsveç! Engellemeye çalışan 15 kişi gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

Irkçı ve İslam düşmanı Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma eylemleriyle geçtiğimiz yıl büyük bir krize yol açan İsveç yine bir Kur'an-ı Kerim saldırısına sahne oldu. Malmö kentinde Müslümanların yoğun yaşadığı Varnheöstorget bölgesinde Irak asıllı Salwan Momika isimli şahıs, polis korumasında Kur'an-ı Kerim'e saldırdı. Momika'yı engellemeye çalışan 15 kişi ise gözaltına alındı.

ARBEDE YAŞANDI

100'e yakın gösterici Momika ve polise taş ve şişe fırlattı. Momika'yı olay yerinden kaçıran polislerle göstericiler arasında arbede yaşandı.

Malmö polisi, eylemin çok şiddetli olduğunu ve zaman zaman isyan çıktığını belirtti. Polisin ise yeniden olay çıkma ihtimaline karşı bölgede nöbet tuttuğu belirtildi.

İSLAMOFOBİK SALDIRILARIN MERKEZİ

İsveç ve Danimarka son dönemde âdeta İslamofobik saldırıların merkezi hâline geldi. Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022'de Paskalya tatilinde İsveç'in Malmö, Norköpin, Jönköping ve Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları yapmıştı.

Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği ve 27 Ocak'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmış ve Türkiye İsveç'in NATO'ya üyeliğini engelleyeceğini bildirmişti.

Salwan Momika ise 28 Haziran'da, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde, 31 Temmuz ve 14 Temmuz'da İsveç parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.

İran asıllı Bahrami Marjan ise Stockholm'ün Angbybadet sahilinde 3 Ağustos'ta polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.