Ukrayna’da tansiyon yükseliyor! Odesa’da Harry Potter Kalesi vuruldu: Balistik füzeli saldırıya tehditli cevap

Ukrayna Savaşı’nda iki yıl geride kalırken bölgede tansiyon yeniden yükseldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna için daha fazla destek göndereceklerini duyururken Rusya, Odesa limanında Odesa Hukuk Akademisi’ne ev sahipliği yapan binayı vurdu. Yerel halkın Harry Potter Kalesi olarak adlandırdığı binanın vurulmasının ardından Ukrayna Güney Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Dmytro Pletenchuk, “İskender-M balistik füzesi ile düzenlenen saldırının savaş suçu olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 30 Nisan 2024, 12:39 Güncelleme 30 Nisan 2024, 19:09
Ukrayna’da tansiyon yükseliyor! Odesa’da Harry Potter Kalesi vuruldu: Balistik füzeli saldırıya tehditli cevap

İÇİNDEKİLER

Ukrayna Savaşı'nda 2 yıl geride kalırken bölgede gerilim yeniden had safhaya ulaştı. Rusya dün Odesa'ya saldırı düzenlerken 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 32 kişinin ise yaralandığı bildiridli.

SIĞINAKLARA KOŞACAK VAKİT YOKTU

Ukrayna Devlet Acil Hizmetler Birimi (DSNS) Rusya'nın dün Ukrayna'nın Odesa limanına düzenlediği füze saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiği 32 kişinin de yaralandığı açıkladı. Hava saldırısı uyarılarının saldırıdan yalnızca birkaç dakika önce gerçekleşmesi nedeniyle bölge sakinlerinin sığınmak için yeterli zamanları olmadığı öğrenildi.

HARRY POTTER KALESİ'NE FÜZE

Saldırıda, yerel halkın 'Harry Potter kalesi' olarak adlandırdığı bina vuruldu. Ukrayna medyasına göre binada saldırı sırasında eski milletvekili Serhiy Kivalov da bulunuyordu. Bina, Kivalov tarafından yönetilen Odesa Hukuk Akademisi'ne ev sahipliği yapıyor.

UKRAYNA'DAN SERT TEPKİ

Ukrayna Güney Savunma Kuvvetleri sözcüsü Dmytro Pletenchuk, bunun başka bir savaş suçu olduğunu ve saldırının İskender-M balistik füzesi tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. Odesa Belediye Başkanı Hennadii Trukhanov ise sosyal medya hesabından adeta isyan ederek "Canavarlar. Vahşiler. Başka ne söyleyeceğimi bilmiyorum" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN