Türkler’den yaşam eli

Ülkelerindeki karışıklıktan kaçan göçmenler Libya açıklarında ölüme terk edildi. Lastik bota binen 20’si kadın, 3’ü bebek 132 kişiyi ölümden, ‘Purki’ isimli kuru yük gemisinin Türk personeli kurtardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2016 Güncelleme 24 Eylül 2016, 23:06
Türkler’den yaşam eli

İÇİNDEKİLER

Savaştan ve iç karışıklıktan kaçmak isteyen milyonlarca Afrikalı ve Ortadoğlu insan çeşitli yollara başvuruyor. Bu insanlar, çoğu zaman umut tacirlerinin tuzağına düşüyor. Çoğu hayalini kurduğu ülkelere gidemeden yasadışı çıktıkları yolculuklarında hüsrana uğruyor. Akdeniz'in ya da Ege'nin serin ve derin sularında hayatlarını kaybediyor. İşte yaşanan bu trajediden bir tanesi de Akdeniz'de ortaya çıktı. 22 Eylül 2016 tarihinde Libya'nın 100 deniz mili açığında seyir halinde 'Purki' isimli kuru yük gemisinin Türk personeli, denizin ortasında batmak üzere olan ve içinde göçmenlerin bulunduğu lastik botu fark etti. İtalya'ya gitmek istedikleri belirtilen göçmenlerin yardım çığlıklarını duyan Türk kaptan, gemisini göçmen botun yakınlarına yöneltti. 20'si kadın 3'ü bebek 132 göçmeni ölümden son anda kurtardı.

Batmak üzere olan lastik bottan gemiye alınan göçmenler hayatta kalmanın sevincini yaşayarak geminin Türk personeline teşekkür etti. Kurtarılan 132 göçmene gemide görev yapan Türk aşçılar tarafından yemek verildi. Bir süre gemide bekleyen 132 göçmen daha sonra İtalya Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi.