Türk Macit

Londra’daki 24 katlı bina yandı. Geriye acının külleri kaldı. Faciadan kurtulan Türk vatandaşı Şener Macit ise dehşeti anlattı: Evimiz 21. kattaydı. Alevler binayı sarınca eşim ve kendime 3 kova su döktüm. Havluları ıslatıp maske yaptık ve yangın merdivenlerinden kaçtık.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2017 Güncelleme 16 Haziran 2017, 01:27
Türk Macit

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin başkenti Londra, önce terör saldırısıyla sarsıldı. Ardından yangın faciasını yaşadı. Londra'daki 24 katlı Grenfell Tower, alevlerin arasında kaldı. Şimdiye kadar 17 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ancak dün binanın en üst katına çıkan itfaiye ekipleri ise korkunç bir manzara ile karşılaştı. Çünkü çatı katında yüzlerce ceset vardı. Neyse ki o binadan mucize eseri kurtulanlar da vardı. Şener Macit ile eşi faciadan kurtulup Royal Free Hospital'da tedavi altına alındı. Taksi şoförü olan Macit, hastane odasında yaşadıklarını gazetecilere anlattı:

İTFAİYE GECİKTİ...
"Binada 25 yıldır yaşıyorum. Olay gecesi bacanağım beni telefonla arayıp binanın girişinde itfaiye olduğunu söyledi. Koridora çıktığımda yoğun bir dumanla karşılaştım. Hemen itfaiyeyi aradım. 'Yukarıya gaz maskeli itfaiyecileri gönderin. Bizi buradan indirsinler' dedik. Ancak bizi 1.5 saat oyaladılar. Camlar patlamaya başlayınca 'Artık yapacak bir şey yok' dedik. Üstümüze üç kova su döktük. Islak bir havluyu burnumuza koyarak can havliyle kendimizi yangın merdivenlerine attık. Eşimle 8'inci kata geldiğimizde merdivenlerde 15 yaşında bir kız vardı. Maalesef ona yardım edemedim. Çünkü durup yardım etseydim biz de ölebilirdik. Hanımla beraber kendimizi dışarıya attık. İtfaiyeciler bizim kafamıza kalkan tutarak binadan uzaklaştırdılar. Toplanma bölgesine getirdiler. İşte o yerde yatan kızı da battaniye ile birlikte 4 tane itfaiyeci getirdi. Durumu çok kötüydü. İnşallah kurtulmuştur."




Marıen Elgwahry, yangında kayboldu.