Medine'de bombalı saldırı

Suudi Arabistan'ın kutsal şehri Medine'de Mescid-i Nebevi yakınlarında intihar saldırısı meydana geldi. Emniyet güçlerinin güvenlik kontrolü yaptığı noktada düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti.

Giriş Tarihi 04 Temmuz 2016, 20:04 Güncelleme 05 Temmuz 2016, 01:03
Medine’de bombalı saldırı

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan'ın Medine ve Katif şehirlerinde intihar saldırıları gerçekleştirildi.

Medine'deki saldırı, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'nin yakınlarında gerçekleşti.

Reuters haber ajansı, emniyet güçlerinin güvenlik kontrolü yaptığı otopark ile Mescid-i Nebevi yakınlarında bir canlı bombanın patlayıcıları infilak ettirdiğini duyurdu.

Akşam ezanından hemen sonra meydana gelen saldırıda, saldırganın yanı sıra 2'si sivil 6 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

Suudi yetkililer, saldırganın amacının Mescid-i Nebevi'nin avlusuna girmek olduğunu açıkladı.



KATİF'TE DE İKİ AYRI SALDIRI
Aynı saatlerde, ülkenin doğusunda Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Katif şehrindeki Şeyh Ferec El-Amran Camisi'ne saldırı yapıldı.

Görgü tanıkları, iki ayrı patlama olduğunu ve ilk patlamanın otoparkta, ikincisinin de cami yakınında gerçekleştiğini söyledi.

2 intihar eylemcisi tarafından düzenlendiği belirtilen saldırıda ölü ve yaralının olmadığı ifade edildi.

Dün gece de ABD Cidde Başkonsolosluğu yakınlarında intihar saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 2 polis yaralanmıştı.

DİYANET: ÖLENLER ARASINDA TÜRK YOK
Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki patlamada ölen ya da yaralananlar arasında Türk vatandaşlarının olmadığı belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mescid-i Nebevi yakınlarında meydana gelen patlamada ölen ve yaralananlar arasında, umre yapmak üzere Medine'de bulunan Türk vatandaşları bulunmuyor.