Pisveç

Avrupa'da İslam'a karşı sistematik saldırı başladı. Barışçıl gösteriler yaptığını söyleyen Pegida adlı grup Müslümanlara ait yerleri talan etti. İsveç'te 2 gün sonra bir cami daha ırkçıların hedefi oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Aralık 2014 Güncelleme 27 Aralık 2014, 23:31
Pisveç

İÇİNDEKİLER

Avrupa'da İslam dinine karşı adeta haçlı savaşı başlatıldı. IŞİD'i bahane eden ırkçı Avrupalılar, Müslümanlar'a ait yerleri talan etti. Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, İsveç ve Hollanda gibi ülkelerde birçok cami ırkçıların hedefi oldu. Önceki gün Isveç'in Eskilstuna kentinde bir cami namaz kılındığı anda kundaklandı. İçeride bulunanlardan 5'i ağır yaralandı. Ancak ırkçıların saldırıları hız kesmeden devam etti. Dün akşam da kundaklanan caminin 100 metre ilerisinde bulunan bir başka cami hedef alındı. Caminin önünde bulunan araçlar da tahrip edildi. Emniyet Müdürlüğü'nden Lars Franzell, Jarntorgsgatan Caddesi'ndeki camiye yapılan saldırıyla ilgili ilk incelemelerin yapıldığını, ancak geniş çaplı çalışmaların sabah başlatılacağını belirterek, görgü tanıklarından yardım istedi.

SALDIRILAR DEVAM EDECEK
Saldırının 2 gün önce yapılan eylem ile bağlantısı ve saldırganın aynı kişi olup olmadığı araştırılıyor. Lars Franzell, yapılan saldırı sırasında binaya bu kez molotof atılmadığını belirterek, "Saldırganlar olay sonrasında dışarıda park halindeki iki araca zarar vermiş" dedi. Öte yandan, ülkede ilk saldırının üzerinden iki gün geçmeden ikinci bir saldırının gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Saldırı sonrasında Başbakan Stefan Löfven, camiler etrafında çok iyi güvenlik önlemleri alınacağını söyledi. Bunu karşılık ırkçılar da sosyal medyadan saldırıların devam edeceği sinyalini verdi. İkinci saldırıdan sonra hükümetin ırkçılara ve ırkçı kuruluşlara karşı nasıl bir tavır alacağı merakla bekleniyor.

14 ÜLKEDE SALDIRI
Almanya'da Pegida kısa adıyla anılan "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar'ın Eylemleri" 14 Avrupa ülkesine yayıldı. Grup, İslam'a ve yabancılara karşı yapılan sokak eylemlerinin barışçıl olduğunu belirterek, "Biz sadece ırkımızı koruyoruz" açıklamasında bulundu. Ancak, Avrupa genelinde camilere yönelik artan şiddet ile Pediga'nın barışçıl olmadığı yorumları yapıldı.

'NO PEGİDA'
Pegida'nın Almanya'daki eylemlerine ve söylemlerine büyük tepki gelmeye devam ediyor. Merkezi Amerika'da bulunan ve 25 milyon üyesi olan Change.org isimli internet sitesinin başlattığı "Daha renkli bir Almanya için Pegida'ya hayır" kampanyası büyük ilgi görüyor. "İnsanlık için sanal ortamda tarafını belli etmek için kampanyamıza katıl" çağrısı üzerine kısa bir sürede on binlerce kişi "No Pegida" diyerek çağrıya destek verdi. Daha renkli bir Almanya için "Pegida'ya hayır" kampanyasını yürüten Karl Lempert, İslam ve yabancı düşmanlarına karşı insanlık adına sokakta ve elektronik ortamda dahi karşı tepki vermek önemli bir görev olduğunu belirtti.