Manken krizi

Zimbabve'nin First Lady'si Güney Afrika'da olay çıkardı. Otelde oğlu ile dans eden mankene saldıran Grace Mugabe, genç kızın kafasını fiş kablosuyla yardı. Gabriella Engels şikayetçi olunca First Lady polise teslim olmak zorunda kaldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2017 Güncelleme 16 Ağustos 2017, 02:00
Manken krizi

İÇİNDEKİLER

Zimbabve ve Güney Afrika ciddi bir krizin eşiğine geldi. Dünyanın en yaşlı lideri olan Zimbabve Devlet Başkanı 92 yaşındaki Robert Mugabe ailesi ile Güney Afrika ziyaretinde bulunurken ortalık karıştı. Ailenin kaldığı otelde Mugabeler'in oğlu otelin eğlence merkezine giderek felekten bir gece geçirmek istedi. Burada tanıştığı Güney Afrikalı manken Gabriella Engels ile yakınlaşan genç Mugabe, pistte dans etmeye başladı. Ancak o sırada Zimbabve'nin First Lady'si otelin diskosuna girdi ve oğlunu oradan çıkması için uyardı. Genç adam annesinin uyarılarına kulak asmazken manken Engels ile dans etmeye devam etti. Bunun üzerine sinirlenen Grace Mugabe eline geçirdiği bir fiş kablosuyla Engels'e saldırdı.


Güney Afrikalı manken Engels'in kafası yarıldı.

TUTUKLANMAYACAK

Oğlunu ayartmaya çalıştığını iddia ettiği kızın kafasını yaran First Lady, daha sonra hiçbir şey olmamış gibi odasına gitti. Ancak Engels polise suç duyurusunda bulundu. Bir anda Zimbabve ve Güney Afrika arasında gerilim oluşturan bu suçlama sonrasında Grace Mugabe'nin tutuklanması talep edildi. Ancak 52 yaşındaki kadın, dün Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde polise teslim oldu. Zimbabve Polis Bakanı Fikile Mbalula, iş birliği yaptığı ve teslim olduğu için Mugabe'nin tutuklanmadığını söyledi.