Katliam

Suriye lideri Beşar Esad, Kaddafi'nin izinde... Suriye ordusu, Dera, Hama ve Lazkiye'yi kan gölüne çevirdi Birleşmiş Milletler'e göre 3 günde 300 kişi öldürüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2011 Güncelleme 13 Kasım 2011, 01:34
Katliam

İÇİNDEKİLER

Suriye lideri Beşar Esad, halkına mermi yağdıran ve sonunda halkı tarafından linç edilerek öldürülen Libya eski lideri Mumammer Kaddafi'nin peşinden gitmeye kararlı!.. Suriye'nin başkenti Şam'ın yanı sıra Dera, Hama, Humus ve Lazkiye gibi kentlerin sokakları ceset kaynıyor... Yönetim karşıtı gösterilere mermi yağdıran Suriye ordusu, son 3 günde 300 Suriye vatandaşını öldürdü. Ordu kaynakları ise 6 askerin göstericiler tarafından öldürüldüğü görüşünde.

KURŞUNA DİZDİLER!
İddialara göre Suriye lideri Esad, protesto gösterilerin son bulması için orduya tam yetki verdi. Beşar Esad'ın erkek kardeşi Mahir Esad'ın emrindeki tank ve elit güçler, Haziran ayındaki gibi bir katliama başladığı ve Lazkiye ve Dera'da birçok evi basarak, 50 kişiyi kurşuna dizdiği iddia ediliyor.

DÜN ŞAM'I TERK ETTİ Mİ?
Geçtiğimiz hafta Arap Birliği yetkilileriyle görüşen Esad'ın verdiği hiçbir sözü tutmadığı ve bu görüşmeleri bir oyalama taktiği olarak kullandığı da iddialar arasında. Dün Şam'da artan gösteriler nedeniyle panik yaşayan Esad'ın, başka bir kente gittiği tahmin ediliyor. Ancak Suriye resmi kaynakları, Esad'ın henüz Şam'ı terk etmediğini açıkladı.

ARAP BİRLİĞİ DE BEŞAR ESAD'I SİLDİ
Suriye, Arap Birliği'nin barış planını kabul etmesine rağmen katliamları durdurmadı. Suriye'nin verdiği sözleri tutmaması üzerine harekete geçen Arap Birliği bakanları, Esad rejimine karşı sert tedbirler alacaklarını açıkladı. İlk adım olarak da Suriye'nin Arap Birliği üyeliği askıya alındı.