Katil boğa

İspanyol matador Ivan Fandino, arenada boy gösterdi. Boğayı kızdırmak için kullandığı pelerinin üzerine basınca yere serildi. Hayvanın boynuz darbesiyle can verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Haziran 2017 Güncelleme 18 Haziran 2017, 23:49
Katil boğa

İÇİNDEKİLER

Geçmişten günümüze her zaman tartışma konusu olan boğa güreşi, ölüm getirdi. Kötü haber, Fransa'nın güneyindeki Aire Sur L'Adour Arenası'nda meydana geldi. İspanyol matador Ivan Fandino, arenada boy gösterdi. 2005'ten bu yana dünyanın birçok arenasına çıkan deneyimli matador, pelerinini kullanarak boğayı kızdırmak ve ucu çengelli şişleri boğaya batırmak istedi. Bu sırada boğayı kızdırmak için kullandığı pelerinin üzerine basınca dengesini kaybetti. Fandino, kızgın boğanın önüne serildi. Boğa ise kendisini daha önce şişlemiş olan matadora boynuz darbesini geçirdi. Gösteriyi izleyenler, korkunç manzara karşısında panikledi. Vücudunun sağ tarafından 15 santimetre derinliğinde boynuz darbesi alan İspanyol matador, ambulansla hastaneye sevk edildi. Akciğer gibi bazı hayati organlarının ciddi yara aldığı belirlenen Ivan Fandino, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Fandino'nun ölümünden dolayı İspanya Kraliyet Ailesi, İspanya hükümeti ve çok sayıda matador, sosyal medya aracılığıyla üzüntülerini bildirdi.

İLK ÖLÜM DEĞİL
Profesyonel matador Fendino'nun ölümü, gözleri geçmişe çevirdi. Bir başka İspanyol matador Victor Barrio da geçen yıl aldığı boynuz darbesiyle can vermişti, Fandino ile birlikte dünyada 20. yüzyıldan bu yana ölen matadorların sayısı 36'ya yükseldi.