IMF kemer açtı

Borç verdiği ülkelere kemer sıktıran IMF'yi seks skandalı salladı! Paranın 62'lik Fransız başkanı, otel temizlikçisine tacizden hapsi boyladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2011 Güncelleme 16 Mayıs 2011, 03:26
IMF kemer açtı

İÇİNDEKİLER

Seks skandalı bu kez uluslararası bir "zamparalığa" yol açtı. Küresel krizin kahramanı ise Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn'dı. Bir toplantı için ABD'ye giden Strauss-Kahn (62), New York'taki ultra lüks Sofitel Otel'e yerleşti. İşte süper skandal, geceliği 3 bin dolar olan bu otelde meydana geldi. 32 yaşındaki görevli kadın, temizlik için Strauss-Khan'ın kaldığı 2806 nolu süitin katına çıktı. Adı açıklanmayan kadın, temizlik için IMF Başkanı'nın odasının kapısını çaldı. Cevap gelmeyince de içeri girdi.
İşte tam bu sırada Strauss-Khan anadan üryan bir vaziyette banyodan çıkıp kadına saldırdı.
Mağdure çığlık atarak odadan kaçmaya çalıştı.
Ancak yaşlı kurt, bir hamlede avını zorla yatak odasına attı. Arkasından odanın kapısını kilitleyip kadına zorla oral seks yaptırdı.

Bununla da kalmayan IMF Başkanı, mağdureye tecavüz etmeye çalıştı. Ancak temizlik görevlisi, Strauss-Khan'ı ısırıp odadan kaçtı ve olanları otel görevlilerine anlattı. Otel görevlileri de polis çağırdı. Polislerin geldiğini gören IMF Başkanı apar topar olay mahalini terk etti.
Strauss-Khan'ın odadaki DNA kalıntılarını belirleyen ekipler, durumu hemen New York Havaalanı'ndaki yetkililere bildirdi. Fransa'ya gitmek üzere Air France uçağına binen IMF Başkanı, uçağın kalkışını bekledi. Ancak bu sırada uçağa giren ekipler Strauss-Kahn'ı gözaltına aldı. Kelepçe takılmayan Strauss-
Kahn, polis merkezine götürüldü.

OLAYA YABANCI DEĞİL!
Avukat Benjamin Brafman ve William Taylor'ın Strauss-Khan'ı temsil edecekleri belirtildi.
Brafman, müvekkilinin iddiaları reddettiğini ve mahkemeye suçsuz olduğunu söyleyeceğini açıkladı. Bu arada Strauss-Khan'ın çapkınlık hanesine 2008'de de başka bir skandal eklenmişti. IMF Başkanı, IMF'de görevli Macar ekonomist Piroska Nagy ile basılmıştı. Khan, evli çalışanıyla girdiği ilişkiden dolayı eşi ve kamuoyundan özür dilemişti.

LÜKS DÜŞKÜNÜ SOSYALİST
IMF Başkanı'nın lüks tutkusu da başını ağrıttı. Devlet Başkanı Nicolas Sarkozy'nin partisi UMP, Strauss-Khan'ı "Şampanya sosyalisti" olarak nitelemişti. Strauss-Khan lüks araçlara düşkünlüğüyle de biliniyor.

KRİZ YÖNETİCİSİ
PARİS Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü'nde profesör olan Strauss-Khan, 1986'da Sosyalist Parti'den milletvekili seçildi. 1999'a kadar bakanlık yaptı ve bu dönemde Fransa'nın ekonomisi yükselişe geçti.Bu sayede popülaritesi artan Strauss-Khan, 2007'de IMF başkanı seçildi.

SARKO KEYİFLENDİ
STRAUSS-Khan, Fransa'nın 2012'deki başkanlık seçimlerine de adaylığını koydu. Sosyalist aday Strauss-Khan'ın, Nicolas Sarkozy'i devireceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak son skandal, Sarkozy'nin içini rahatlattı! Bu arada bazı politikacılar, Strauss-Khan'ı daha önce uyardıklarını ifade etti.

GÖREVDEN ALINABİLİR
STRAUSSKhan cinsel saldırıdan tutuklanırken gözler IMF'e çevrildi. Uzmanlar Strauss-Khan'ın görevden alınabileceği uyarısında bulundu. Fransız başkanın yerine ise Amerikalı John Lipsky'in gelebileceği belirtildi. Ancak Lipsky de önümüzdeki ay emekli olacak.