Hayata tutunuş

Yunanistan'a ait adalara yasa dışı yollardan geçtikten sonra Avrupa ülkelerinde yeni bir hayat kurmanın hayalini düşleyen yüzlerce kaçak, çıktıkları umut yolculuğunda ölümden döndü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2014 Güncelleme 09 Eylül 2014, 00:23
Hayata tutunuş

İÇİNDEKİLER

Ege'de görev yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, son üç gün içinde büyük bir insanlık dramını önledi. İzmir, Aydın, Balıkesir ve Çanakkale açıklarında devriye görevi yapan ekipler yüzlerce göçmeni kurtarırken, görüntülenen kurtarma anları Ege Denizi'nde yaşanan dramı gözler önüne serdi. İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, 5-7 Eylül arasındaki arama kurtarma çalışmalarında yaşa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen 424 göçmenin kurtarıldığı, 1 insan tacirinin yakalandığı, 1 göçmenin ise cesedine ulaşıldığı bildirildi.

KAÇAK SAYISI 8 BİN 107'YE ÇIKTI
Kurtarma çalışmalarının görüntüleri de yayınlanırken, göçmenlerin denizde boğulmak üzereyken teknelere alınma anları dikkat çekti. Somali, Mali, Myanmar, Eritre, Suriye ve Afganistan uyruklu olduğu öğrenilen göçmenlerin ilgili birimlere teslim edildiği belirtildi. Açıklamada, Ege Denizi'nde yılbaşından bu yana kurtarılan kaçak sayısının 8 bin 107'ye ulaştığı, 46 insan tacirinin de yakalandığı bilgisine yer verildi.