Güney Afrika'dan Filistinli mahkumlara destek

Başkan Yardımcısı Ramaphosa, Filistin'de açlık grevindeki mahkumlara destek için bir günlük açlık grevi yapacak

Giriş Tarihi 13 Mayıs 2017, 22:57 Güncelleme 13 Mayıs 2017, 22:57
Güney Afrika’dan Filistinli mahkumlara destek

İÇİNDEKİLER

Güney Afrika Başkan Yardımcısı Cyril Ramaphosa, Filistin'deki tutuklu mahkumların açlık grevine destek için bir günlük açlık grevi yapacağını duyurdu.

Yerel basında çıkan haberlere göre, iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi üyesi ve Başkan Yardımcısı Ramaphosa, 14 Mayıs Pazar saat 18.00'den 15 Mayıs Pazartesi saat 18.00'e kadar Filistin'de açlık grevine devam eden mahkumlara destek için açlık grevi yapacak.

Ahmed Kathrada Vakfı Müdürü Neeshan Balton, yaptığı açıklamada, "Başkan Yardımcısının bu kampanyaya verdiği desteği ve bir günlük açlık grevi kararını Filistin ile dayanışmamızda ilham verici buluyoruz. Ramaphosa, Filistinli mahkumların taleplerini destekleyen en kıdemli politikacı. Onun için bu destek çok önemli." ifadelerini kullandı.

Bu arada Ramaphosa'nın açlık grevi eylemine ülkedeki birçok kamu çalışanının da katılması bekleniyor.

Ülkede sosyal medyada "#DignityStrikeSA" etiketiyle Filistin'deki siyasi mahkumlara destek mesajları veriliyor.

İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan yaklaşık 2 bin Filistinli, haksız ve keyfi uygulamalara son verilip tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi için 17 Nisan Pazartesi günü açlık grevine başlamıştı.

İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.