Göster adaletini

Cesaretinin bedelini hayatıyla ödeyen Tuğçe Albayrak'ın katili bugün hakim karşısına çıkıyor. Adaletiyle övünen Almanya'nın Sırp katile ne ceza vereceği merak ediliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2015 Güncelleme 12 Şubat 2015, 23:52
Göster adaletini

İÇİNDEKİLER

15 Kasım 2014 günü Almanya'nın Offenbach kentinde, iki Alman kızı tacizden kurtarmak isterken saldırıya uğradı Tuğçe Albayrak. 23 yaşındaki genç kız, bir restoranın parkında kızların hayatını kurtardı ama kendisi Sırp genç Sanel M. tarafından feci şekilde dövüldü. Kafatası çatlayan Tuğçe kaldırıldığı hastanede can verdi.

MERAK EDİLEN KARAR

Tüm dünya tarafından kahraman ilan edildi Tuğçe. Yüzbinlerce kişi sokağa döküldü, Tuğçe için adalet istedi. Ailesine sadece Almanya ve Türkiye'den değil, dünyanın dört bir yanından destek yağdı. Öyle ki, kahraman Tuğçe'ye Almanya devletinin en önemli iki nişanından biri olan Federal Liyakat Nişanı verildi. Yapılan otopsi sonuçları ise şoke etti. Otopside Tuğçe'nin ölümünden kulağına taktığı küpeleri sorumlu tutuldu. Gösterdiği cesaretin bedelini canıyla ödeyen Tuğçe Albayrak'ın katili Sanel M. kaldığı Wiesbaden cezaevinde geçen ay diğer mahkumlar tarafından dövüldü. Burnu kırılan katil zanlısı dayaktan fazla hasar almadan kurtulurken; tüm gözler bugün görülecek davaya çevrildi. Sürekli olarak adaletleriyle övünen Almanlar'ın bu davada takınacağı tavır ve vereceği karar merak konusu oldu. Almanlar'ın gerçek adaleti sağlayıp sağlayamadıkları bugün anlaşılacak.

SIRBİSTAN'A KAÇACAK!
18 yaşındaki Sanel M.'nn yetişkin olmasına rağmen genç ceza hukukuna göre yargılanacağı ve serbest bırakılacağı yolundaki iddialar büyük tepki çekti. Cinayet soruşturmacıları Sırp katilin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığında Sırbistan'a yerleşebileceğini dile getirdi. Almanya'dan gitmesiyle Sanel M.'nin hem duruşma hem de yargılanmasından kaçma ihtimali bulunduğu vurgulandı.