Görmedim, duymadım, bilmiyorum...

ABD’nin gayrimeşru çocuğu Fetullah Gülen ve onun teröristleri 15 Temmuz darbe girişiminde başarısız oldu. Büyük paniğe kapılan Amerika’nın sözcüleri, 23. kez 3 maymunu oynadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2016 Güncelleme 07 Ağustos 2016, 02:23
Görmedim, duymadım, bilmiyorum...

İÇİNDEKİLER

Dünyadaki her askeri darbenin perde gerisinde yer alan ABD, demokrasi şovuyla 15 Temmuz'dan yırtma peşinde... ABD, 15 Temmuz darbe girişiminde kullandıkları hain maşa Fetullah Gülen ve teröristlerine sahip çıkarken, darbeyle ilgili olmadıklarını bir kez daha tekrarladı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki darbegirişiminin kendileri için de sürpriz olduğunu söyledi. Bu duruma çok şaşırdıklarını ama 'delil' şovuyla Fettullah Gülen'i vermeyeceklerini ima etti. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de eline tutuşturulan metni okudu. Türkiye'deki hain darbe girişiminden haberlerinin olmadıklarını kelime oyunlarıyla anlatmaya çalıştı.

SON KULLANMA TARİHİ!
ABD Başkanı Obama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Gülen'in durumunu görüştüklerini de belirten Earnest, Gülen'i vermeyeceklerini gizli olarak söyledi. 3 maymunun son halkası görevini üstlenen ABD Dışişleri Sözcüsü Mark Toner de günlük basın brifinginde bir gazetecinin "Türkiye'de hemen hemen herkes, ABD'nin darbeyle bir ilişkisi olduğunu düşünüyor" yorumu üzerine "Bu tamamen saçmalık" cevabını verdi. Beyaz Saray, Pentagon, Dışişleri Bakanlığı sözcüleri aslında teröristbaşı Gülen'in son kullanma tarihinin gelmediğini ima etti.



TERÖRİSTİ SAVUNAN TERÖRİSTTİR
Dünyanın en saygın gazetelerinden Washington Times, Fetullah Gülen'in ABD'ye çalıştığına dikkat çekti.

OBAMA DA TOPU ATTI
Demokrat Parti üyesi Türk iş adamlarından Murat Güzel, Başkan Obama'nın onurkonuğu olduğu Demokrat Parti Başkan adayı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına destek amacıyla Atlanta'da düzenlenen yemekli toplantıya katıldı. Güzel, toplantıda FETÖ'nün darbe girişimi hakkında Obama'yı bilgilendirme fırsatı bulduklarını söyledi. Güzel, Obama'nın "Bu Türkiye'de ilk darbe denemesi değil ve bu konuda hassas olan Türk halkı darbecilere iyi bir ders verdi, muhalefet dahil tüm kesimler darbeye karşı durdu. Türkiye'nin önemli bir müttefiki olan ABD, darbeye karşı olarak Türkiye'nin yanında yer aldı. Gülen'in iadesinde hukuk yolu esas alınacak. Bu işi ciddiye alıyoruz" dediğini belirtti.