Gökyüzünde tuvalet krizi: Taştı yolcu kabinine sızdı! Uçağın her yeri dışkıya bulandı

Frankfurt’tan San Francisco’ya doğru giden bir uçak havayolu şirketinin ihmali dolayısıyla büyük bir skandala sahne oldu. Arızalanan tuvalette tuvalet tankı taşarken yolcu kabinine kadar ulaştı. Uçağı dışkı kokusu sararken pilot acil dönüş yapmak zorunda kaldı.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2024, 09:14 Güncelleme 02 Nisan 2024, 09:50
Gökyüzünde tuvalet krizi: Taştı yolcu kabinine sızdı! Uçağın her yeri dışkıya bulandı

İÇİNDEKİLER

ABD havayolu United Boeing 777'de cuma günü öğleden sonra akılakmaz bir olay yaşandı. Almanya'nın Frankfurt kentinden havalanan ve 12 saatten kısa bir süre içinde ABD'nin San Francisco eyaletine inmesi planlanan uçak, tuvaletten kabine taşınan dışkı nedeniyle rotasını değiştirmek zorunda kaldı.

İKİ SAAT GÖKYÜZÜNDE TURLAYIP GERİ DÖNDÜ

Frankfurt'tan kalkan uçak Kuzey Denizi üzerinde turlayarak yaklaşık iki saat geçirdikten sonra Frankfurt'a dönmek zorunda kaldı.

Havayolu şirketinin sözcüsü, hadisenin "uçağın tuvaletlerinden birinde meydana gelen bir bakım sorunu" dolayısıyla meydana geldiğini belirtti.

TUVALET TANKINDAKİ DIŞKI YOLCU KABİNİNE TAŞTI

Alman gazetesi Bild, yedi yıllık uçağın en az bir tuvaletinin arızalı olduğunu belirtti. Tuvalet tankının içinden taşan dışkılar tuvalet kabinine kadar ulaştı.

Yolcuların kabindeki dışkı kokusuna dayanamaması dolayısıyla pilotlar geri dönmeye karar verirken United Airlines'ın bir sözcüsü "Tuvaletlerden birinde yaşanan bir bakım sorununun ardından UA59 sayılı uçuş Frankfurt'a döndü" şeklinde konuştu.

İLK KRİZ TUVALET DEĞİL

Tuvalet krizi, United Airlines'ın ilk vukuatı da değil. Perşembe günü San Francisco Havalimanı'ndan Paris'e gitmek üzere kalkan United uçağı motor sorunu nedeniyle Kanada sınırına yakın Denver Uluslararası Havalimanı'na yönlendirilmek zorunda kalmıştı.

Denver'e doğru yol alan bir diğer United uçağı ise pilotun yan camına kuş çarpması dolayısıyla kalkıştan kısa bir süre sonra San Francisco Havalimanı'na dönmek zorunda kalmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN