Finlandiya'da okula silahlı saldırı! İlk açıklama geldi: Ölü ve yaralılar var

Son dakika haberi! Finlandiya'nın Vantaa kentinde bir okula silahlı saldırı düzenlendi. Polis bir öğrencinin hayatını kaybettiğini, iki öğrencinin ise yaralandığını bildirdi. Saldırıyı düzenlediğinden şüphelenilen 13 yaşında bir öğrenci polis tarafından gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2024, 10:24 Güncelleme 02 Nisan 2024, 13:52
Finlandiya’da okula silahlı saldırı! İlk açıklama geldi: Ölü ve yaralılar var

İÇİNDEKİLER

Finlandiya'nın Vantaa kentinde bir okula silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırıda bir öğrencinin hayatını kaybettiği, iki öğrencinin ise yaralandığı bildirildi.

BİR ÖĞRENCİ ÖLDÜ İKİ ÖĞRENCİ YARALANDI

Finlandiya polisi, sabah saatlerinde Vantaa'daki Viertola İlkokulunda düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada 800 öğrenci ve 90 personeli bulunan okulda yaşanan saldırıda 12 yaşındaki bir öğrencinin hayatını kaybettiğini, 2 öğrencinin ise ağır yaralandığını belirtti.

Saldırıyı düzenlediğinden şüphelenilen 12 yaşında bir öğrencinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, bölge sakinlerinden olay yerinden uzak durmaları istendi.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı "derinden sarsıcı" olarak nitelendirdi.

Orpo, saldırının kurbanları, okulun öğrencileri, personel ve kurbanların sevdikleriyle birlikte olduğunu ifade ederek destek mesajı verdi.

İçişleri Bakanı Mari Rantanen ise X platformunda yaptığı açıklamada, günün çok sarsıcı şekilde başladığını, ailelerin yaşadığı acı ve endişeyi hayal bile edemediğini ifade etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN