Eurovision’dan skandal karar! LGBT sapkınlığına izin Filistin bayrağına yasak

Eurovision için geri sayım devam ederken şarkı yarışmasının organizatörlerinden skandal bir karar geldi. Filistin yanlısı gruplar İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen yarışmada Gazze için ateşkes çağrısı yapmaya hazırlanırken Eurovision organizatörleri, yarışmaya Filistin bayrağı ve Filistin’i temsil eden sembollerin girişinin yasaklanacağını duyurdu. Öte yandan yarışmaya LGBT sapkınlığını temsil eden gökkuşağı renkli bayrakların alınacağı bildirildi.

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2024, 12:24 Güncelleme 03 Mayıs 2024, 13:08
Eurovision’dan skandal karar! LGBT sapkınlığına izin Filistin bayrağına yasak

İÇİNDEKİLER

Eurovision terör devleti İsrail'in 7 Ekim ile ilgili şarkısını kabul ettikten sonra bir skandala daha imza attı. Eurovision Şarkı Yarışması organizatörleri perşembe günü yaptıkları açıklamada, önümüzdeki hafta İsveç'te düzenlenecek olan gösteride Filistin bayraklarını ve Filistin yanlısı sembolleri kaldırma haklarını saklı tuttuklarını belirtti.

LGBT SAPKINLIĞINA İZİN VAR FİLİSTİN'E YOK

Filistin yanlısı grupların Malmö'de büyük protesto gösterileri düzenleyerek davalarına dikkat çekmeleri beklenirken Eurovision'dan gelen açıklama büyük tepki geldi.

Avrupa Yayın Birliği'nin iletişim sorumlusu Michelle Roverelli, bilet sahiplerinin sadece etkinliğe katılan ülkeleri temsil eden bayrakları ve gökkuşağı renkli yani LGBT sapkınlığını temsil eden bayrakları sergilemelerine izin verildiğini söyledi.

FİLİSTİN BAYRAKLARINI TOPLAYACAKLAR

İsveç haber ajansı TT, Filistin bayrağı veya siyasi mesaj içeren bir işaret getirmeye çalışan herkesin girişte görevliler tarafından durdurulacağını bildirdi.

MALMÖ'DE BÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİ

Eurovision Şarkı Yarışmasının eski galibi İsrail'in yarışmadan çıkarılmasını isteyen Filistin yanlısı aktivistler, Malmö Arena yarışma alanından birkaç kilometre uzaklıktaki Malmö şehir merkezinde büyük bir miting düzenleyeceklerini duyurdular.

İrlanda'nın başkenti Dublin'de, İsrail'in katılımı nedeniyle Eurovision Şarkı Yarışması'nın boykot edilmesi çağrısıyla gösteri yapıldı. İrlanda Filistin Dayanışma Derneği ve İrlandalı Filistin Sanatçıları tarafından, Dublin'deki İrlanda Radyo Televizyonu (RTE) önünde gösteri düzenlendi. Gösteride, Eurovision Şarkı Yarışması'nın, İsrail katıldığı için boykot edilmesi talep edildi.

İSRAİL'DEN PROVOKASYON MESAJI

İsrail ulusal güvenlik konseyi perşembe günü yayımladığı bir uyarıda, Malmö'de İsraillilere yönelik saldırı çağrıları yapıldığını iddia ederek Filistin yanlısı göstericileri hedef gösterdi ve insanları Malmö'ye seyahatlerini yeniden gözden geçirmeye çağırdı.