Double tehlike

ABD Başkanı Obama'nın CIA ajanı 12 korumasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Gizli servis ekibinin tasfiye nedeni; 3'ünün, Kolombiya'da 'çifte ajan' olarak görev yapması...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2012 Güncelleme 17 Nisan 2012, 01:51
Double tehlike

İÇİNDEKİLER

Kuzey ve Güney Amerika'dan 33 ülkenin liderleri, hafta sonu Kolombiya'nın Cartagena bölgesinde bir araya geldi. Fakat bu toplantıdan bir hafta önce Obama'nın korumalığını üstlenen 12 kişilik CIA ekibinin, fuhuş yaptığı gerekçesiyle görevden alındığı gündeme bomba gibi düşmüştü. Beyaz Saray kaynakları olayı doğrularken, nedenin sadece fuhuş olmadığını açıkladı. Beyaz Saray sözcüsü, "Başkan Obama'yı korumakla görevli olan ekibin bazı üyeleri, bir suç işledi. Obama'nın güvenliği, ABD için en önceliklidir. Buna kimse karşı çıkamaz" denildi.

SUİKAST OLABİLİRDİ
Gizli servis şefi Edwin Donovan da Kolombiya'ya gönderilen ekibin "çok vahim bir hata" yaptığını açıklamıştı. Bu hatalar zincirinin en önemli halkası, ekibin Obama'ya düzenlenecek bir suikastı görmezden gelmeleri olarak yorumlandı. Ancak en ilginç iddia, Amerikan medyasından geldi. Gazeteler, 12 ajandan bazılarının 'double ajan' olarak görev yaptığının anlaşılması üzerine, "Ekip görevden alındı" diye yazdı.