Canavar turşu

Kuru fasulyenin kankası dehşet saçtı. Japonya'da satılan lahana turşusunda E.coli bakterisi çıktı.Söz konusu turşuyu tüketen 7 kişi hayatını kaybetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2012 Güncelleme 20 Ağustos 2012, 00:07
Canavar turşu

İÇİNDEKİLER

Yurdum insanının sofrasından eksik etmediği turşu, Japonya'da dehşet saçtı. Hazır olarak satılan lahana turşusu, Japonya'nın kuzeyindeki Sapporo kentinde ölümlere yol açtı. Lahana turşusundan bulaşan E.coli bakterisi nedeniyle 7 kişi yaşamını yitirdi. Yerel sağlık yetkilileri, Sapporo kentinde turşuyu tüketen 103 kişinin de rahatsızlandığını bildirdi.

4 YAŞINDA ÇOCUK DA VAR
Yetkililer, ölenlerin arasında 4 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğunu kaydetti. Sağlık yetkilisi Seiichi Miyahara, bakterinin turşulara nasıl bulaştığını tespit etmenin zor olduğunu açıkladı. Bu arada 2002'de Tokyo'nun Utsunomiya kentinde E.coli bakterisinden kaynaklanan bir zehirlenme vakasında 9 kişi ölmüştü.