Büyükanne

13 çocuk annesi 65'lik kadın, 10 yaşındaki kızının kardeş isteğini geri çevirmedi. Dördüzlere hamile kalan anne, bebeklerini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdi. 'Dünyanın en yaşlı annesi' olarak literatüre geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2015 Güncelleme 18 Ağustos 2015, 23:16
Büyükanne

İÇİNDEKİLER

Dünya, Almanya'dan gelen haberle sarsıldı. 65 yaşında dördüz doğuran yaşlı anne, gençlere taş çıkarttı. Almanya'da yaşayan emekli İngilizce ve Rusça öğretmeni 65 yaşındaki Annegret Raunigk'in, 13 çocuğu ve 17 torunu vardı. 13'üncü çocuğunu 2005'de doğuran yaşlı kadın, 10 yaşındaki kızının kardeş isteğine kayıtsız kalmadı. Almanya'da yasak olduğu için Ukrayna'da suni döllenme yoluyla hamile kalan yaşlı kadın, dördüz çocukları olacağını öğrenince şaşırdı. Tıp dünyası ise doğuma odaklandı. Ve dünyanın beklediği tarihi doğum, 19 Mayıs'ta yaşandı. Annegret Raunigk, Berlin'deki bir hastanede 6.5 aylık hamileyken sezaryenle 3'ü erkek ve biri kız olmak üzere dördüz bebeklerini dünyaya getirdi. Ancak ortalama 730 gram ağırlığında doğan bebeklerin bir dizi sağlık sorunları oluştu.

'BEBEKLERİME BAKABİLİRİM'
Dördüzler kuvözde tedaviye alındı. Profesör Christoph Buhrer, 3 aylık tedavinin ardından dördüzlerin sağlığına kavuştuğunu, hastaneden çıkartılmaya hazır olduklarını açıkladı. Dördüz doğurduktan sonra çocuklarının sayısı 17'e çıkan Annegret Raunigk ise dünyanın en yaşlı dördüz doğuran kadını olarak kayıtlara geçti. Raunigk, ilerlemiş yaşına rağmen çocuklarına bakabileceğini söyledi.