BM'den Suriye halkına kritik mesaj

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, yarın başlayacak Cenevre görüşmeleri öncesi Suriye halkına mesaj göndererek, "Sizi asla terk etmeyeceğiz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2016, 20:34 Güncelleme 28 Ocak 2016, 20:35
BM’den Suriye halkına kritik mesaj

İÇİNDEKİLER

De Mistura, BM resmi internet sitesinden de İngilizce ve Arapça yayımlanan video mesajında, Suriye halkına hitap ederek, beş yıldır devam eden savaşı sona erdirmek amacıyla Cenevre'de görüşmelerin başlayacağını söyledi.

Ölüm, işkence, bombalamalara artık son verilmesi gerektiğine dikkati çeken de Mistura, görüşmelere katılacak taraflara, Cenevre-1 ve Cenevre-2 görüşmelerinin başarısız olduğunu hatırlatarak," Bu sefer de başarısız olamayız" çağrısında bulundu.

Suriye'deki krize çözüm bulmanın zamanı geldiğini ifade eden de Mistura, mesajında Suriye halkına "Sizi asla terk etmeyeceğiz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız " dedi.

BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Ahmed Fevzi ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla rejim ve muhalefet heyetleri ile ayrı ayrı yürütülecek görüşmelerin erteleneceğine yönelik haberlerin doğru olmadığını ve görüşmelerin yarın başlayacağını söyledi.