Batsın bu dünya

Avrupa, mültecileri almadı! Norveç’in Göçmen Bakanı ise sığınmacıların yaşadığı tecrübeyi anlamak için su geçirmez kıyafetle Ege Denizi’ne atladı! Batmayan kostümüyle şov yaptı. Kirli organizasyonu “Çok özel” diye anlattı. Dünyadan tepki yağdı: Utanmaz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2016 Güncelleme 22 Nisan 2016, 01:36
Batsın bu dünya

İÇİNDEKİLER

Katil Esad, halkına bomba yağdırdı. Milyonlarca insan, Esad'ın zulmünden kaçtı. Türkiye 5 milyona yakın Suriyeli'yi bağrına bastı. Avrupa ise mülteci trajedisine seyirci kaldı. Batı'ya gitmek için lastik botlara binip Ege ve Akdeniz'e açılan mültecilerin hayatı, soğuk sularda sonlandı. Bu acıya rağmen Avrupa, mülteci hesabı yaptı. "Kaç tane mülteci alırım" deyip insanlıktan uzak kaldı. Norveç de bin mülteciyi alarak büyük bir vicdansızlığa imza attı. İşte o Norveç'in Göçmen Bakanı Sylvi Listhaug, insanlığı utandıran bir şov yaptı. 37 yaşındaki bakan, soluğu mültecilerin yoğun olarak bulunduğu Ege'deki Midilli Adası'nda aldı. Amacı denizde batan sığınmacılarla empati kurmaktı! Kendisi için hazırlanan özel bir kostümle suya atladı.

RESMEN AŞAĞILADI
Batmayan kıyafetiyle deniz ortasında şov yaptı. Bakan, birkaç dakika denizde kaldıktan sonra Norveçli güvenlik ekipleri tarafından karaya çıkarıldı. Sonra bu skandal görüntüleri kendi sosyal medya hesabından tüm dünyaya yayınladı. Yaşadığı tecrübeyi "çok özel" sözleriyle tanımladı. Ancak mültecileri aşağılayan fotoğraf sosyal medyada tepki topladı. Twitter kullanıcıları Norveçli bakanın söz konusu hareketini 'utanç verici' ve 'utanmaz' olarak yorumladı.


1) DENİZE ATLADI



2) MÜLTECİLER GİBİ BATMADI
Norveçli bakan, suyun üzerinde böyle kaldı.



3) ÖZEL EKİP KURTARDI
Ardından kendisini bekleyen özel ekip tarafından denizden çıkarıldı.