Başkan Erdoğan ve Putin ne zaman görüşecek? Kremlin duyurdu

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov Başkan Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında “tahıl anlaşması” ve “gaz merkezi” hakkında yapılması beklenen görüşme ile ilgili konuştu.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2023, 16:34 Güncelleme 22 Eylül 2023, 16:41
Başkan Erdoğan ve Putin ne zaman görüşecek? Kremlin duyurdu

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Tahıl Koridoru Anlaşması hakkında konuşmak üzere görüşme yapmaları bekleniyor. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, iki lider arasında yakın dönemde yapılması beklenen görüşme hakkında konuştu.

Peskov, görüşme ile ilgili "şu ana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini ve görüşmenin kesin tarihinin belli olmadığını" söyledi.

TAHIL ANLAŞMASI VE GAZ MERKEZİ KONUŞULACAK

Ankara Rusya ve Türkiye devlet başkanları arasında "tahıl anlaşması" konusunda telefon görüşmeleri yapılacağını, Rusya tarafından önerilen "gaz merkezi" projesi ve gıda ihtiyacı olan Afrika ülkeleri için Rus tahılının işlenmesi konularının ele alınacağını duyurmuştu. Peskov görüşme konusunda şöyle konuştu:

Hayır, henüz bir gelişme yok. Görüşme için kesin bir tarih yok ve bu görüşme henüz programda da yok. Ancak Putin ve Erdoğan arasındaki görüşmelerin birkaç saat öncesinde kararlaştırıldığını biliyorsunuz, bu hususta bir sorun yaşanmayacaktır.