Asrın itirafı

Fransa Bisiktelt Turu'nda 7 defa üst üste birinci olan Lance Armstrong, zaferini dopingle kazandığını itiraf etti Fransa Bisiktelt Turu'nda 7 defa üst üste birinci olan Lance Armstrong, zaferini dopingle kazandığını itiraf etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2013 Güncelleme 18 Ocak 2013, 22:12
Asrın itirafı

İÇİNDEKİLER

EPO-TRANSFÜZYON-TESTOSTERON
Amerikan Anti-Doping Ajansı tarafından suçlu bulunduktan sonra ilk röportajını ABD televizyonlarının simgelerinden Oprah'a veren Lance Armstrong, yedi Fransa Bisiklet Turu zaferini EPO, transfüzyon ve testosteron gibi yasaklı yollardan elde ettiğini itiraf etti. Oprah'nı "Yedi Fransa Bisiklet Turu'nu doping yapmadan kazanmak mümkün mü?" sorusuna "Hayır, bu mümkün değil" şeklinde cevap veren Armstrong, doping yaptığını tüm dünyaya doğruladı. Armstrong, "Hiçbir doping testim pozitif çıkmadı. Yüzlerce doping testini rahat bir şekilde geçtim çünkü sistem kusurluydu." şeklinde konuştu.

KENDİMİ KÖTÜ HİSSETMEDİM
Fransa Bisiklet Turu'ndaki yedi zaferini doping desteğiyle kazanmasının kendisini kötü hissettirmediğini söyleyen ABD'li eski bisikletçi, "Tur'u kazanırken doping yapmam bana yanlış yapıyormuşum gibi hissettirmedi. Biliyorum, korkutucu. Kötü de hissetmedim. Biliyorum, daha korkutucu. Bu durumu hile yapıyormuş gibi görmüyordum. Biliyorum, bu en korkutucu olanı. Bu daha çok diğerleriyle aynı koşullara gelmeye çalışmak gibiydi. Evet, söylediğim en büyük yalanlardan biri. Bu hikâye bu kadar uzun süren, kusursuz bir hikâyeydi. Efsanevi, kusursuz bir hikâye. Ve bu hikâye doğru değil" ifadelerini kullandı.

HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM
Hayatının geri kalanında insanların yeniden güvenini kazanmak için çabalayacağını söyleyen Armstrong, "Bunları söylediğim için insanlar beni asla affetmeyecekler. Bunu anlayabiliyorum, gerçekten. İnsanlardaki öfkeyi... İhanet duygusunu... Hepsini görebiliyorum ve hepsini hissetmekte haklılar. Bu benim hatam. Yaşananlar benim suçum. Bu insanlar beni desteklediler, bana inandılar. Sadece bana inanmadılar, söylediklerime inandılar. Hayatımın geri kalanını insanların güvenini yeniden kazanmaya çalışarak ve özür dileyerek geçireceğim. Bundan emin olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.