Almanya'da yabancı düşmanlığı gittikçe artıyor!

Almanya'daki yabancı düşmanlığı ve ırkçılık korkunç boyutlara ulaştı. Özellikle mültecilerin ve Müslümanların toplumsal şiddete maruz kaldığı ülkede aşırı sağcılar tüm etnik kesimler için büyük tehdit konumunda. Gittikçe artan kundaklama ve şiddet olayları Almanya'daki ve AB'deki toplumsal barış için önemli bir risk oluşturuyor. AB'nin lokomotif ülkesi; şiddet yanlısı gruplara ve terör örgütlerine kucak açmayı bırakmazsa önümüzdeki süreçte daha ciddi sorunlarla karşılaşabilir.

Giriş Tarihi 04 Mart 2017, 21:07 Güncelleme 04 Mart 2017, 21:20
Almanya’da yabancı düşmanlığı gittikçe artıyor!

İÇİNDEKİLER

Terör örgütleri için vazgeçilmez bir üs haline gelen Almanya'da yaşanan toplumsal değişimler tüm kesimleri kaygılandırıyor. Neo-Nazizmin yükselişi, yabancı düşmanlığının artması, farklı dinden insanlara karşı hoşgörüsüzlük ülkede toplumsal barışı tehdit eden en önemli sorunlar. Batı'nın demokratik değerleri aşırı sağın güç kazanmasıyla birlikte ciddi şekilde erozyona uğramış durumda.

Yabancılara ait ev ve ibadethanelerin kundaklanması, farklı milliyet ve dine sahip insanların aşırı sağcıların şiddetine maruz kalması Almanya'da son dönemde en sık rastlanan kriminal olaylar haline geldi. İslam karşıtı, Yahudi karşıtı gruplar ülkede son derece revaçta. Söz konusu durum sadece Almanya'nın değil AB'nin geleceği içinde ciddi bir risk konumunda. Aşırı sağ vasıtasıyla toplumun tüm kesimlerine yayılan bu nifak tohumu çok büyük siyasi krizlere ve toplumsal çatışmalara gebe.

Alman hükümeti kafasını kuma gömmeyi bırakıp bu sorunların üzerine eğilmez ve toplumsal barışı sağlayamazsa ülkedeki şiddet olayları baş edilemez konuma gelebilir.

İşte Almanya'daki toplumsal değişimi gözler önüne seren akademik araştırmaya ait belgeler: